Antena Căutare

Accident GRAV in Ungaria: Trei romani au murit si alti 18 sunt raniti

Un microbuz cu romani a fost implicat intr-un accident rutier, in lant, pe autostrada M5 din Ungaria, in sensul spre Budapesta

Trei microbuze, un TIR si cinci autoturisme, cu pasageri la bord, au intrat in coliziune. Trei persoane au decedat, 33 au fost ranite, dintre care 18 grav. Mai exact, TIR-ul a lovit in plin coloana de masini, ce stationa.

Romanii care au fost raniti sunt internati in patru spitale din Budapesta.

Se pare ca romanii treceau prin Ungaria, spre Italia, acolo unde se duceau la munca. "Autobuzul plecase din Galati catre zona de centru a Italiei. Era o cursa ocazionala, cu doi soferi. S-a oprit in coloana, avea luminile de avarie aprinse”, a declarat Ion Lixandru, presedintele UNTRR.

"Un microbuz de 20 de locuri plus soferul. In jurul orei 5.30 dimineata, la vreo 25 de kilometri spre Budapesta, la un blocaj pe autostrada, si-a pus avariile. Masina stationa de cateva secunde in momentul in care un TIR a lovit-o. Din cate stiu, cel care se afla la volan are probleme la un picior. Singura explicatie pe care o avem este ca soferul TIR-ului a adoprmit la volan. Masina arata, intr-adevar, foarte rau. Acum e o gramada de fiare. Noi vom prelua pasagerii in clipa in care vor fi in stare sa-si continue calatoria", a declarat Sorin Amarinei, administratorul firmei de transport care a furnizat microbuzul.

"Secretarul de stat Raed Arafat si o echipa de specialisti vor decola cu un avion militar spre Budapesta. Consulul si personalul Ambasadei Romaniei sunt in contact permanent cu autoritatile maghiare. Vom comunica situatia din Ungaria, reala, si vom lua masuri pentru a ajuta victimele", a declarat premierul Victor Ponta.

Cinci persoane ar fi in stare foarte grava, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Acesta a mai precizat ca aeronava militara care va pleca in Ungaria este dotata cu echipament medical, pentru cazul in care este nevoie ca unii raniti sa fie adusi in spitalele din tara.

Sapte asistenti de la SMURD plus alti reprezentanti ai Ministerului Apararii vor pleca in Ungaria, dupa cum a declarat Raed Arafat. "Ne deplasam acolo si vom decide cum vom proceda cu fiecare caz. Este o reactie normala sa mergem sa evaluam situatia", a mai declarat secretarul de stat.

Misiunea diplomatica a Romaniei la Budapesta este in legatura permanenta cu autoritatile din Ungaria. Ambasada Romaniei este pregatita sa acorde asistenta si protectie consulara.

Foto: hirado.hu/MTI

Gigi Becali - in spatele gratiilor, in fata camerei! Patronul Stelei, filmat de doi detinuti la Jilava... GALERIE FOTO! Lectie de patriotism! Un oltean in jurul lumii, de dragul tarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x