Antena Căutare

S-a votat! Această categorie de români va ieși la pensie mai repede! Iată care este singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească

Persoanele care sunt încadrate în grad de handicap grav se vor putea pensiona după ce au realizat o treime din stagiul complet de cotizare, potrivit noii legi a pensiilor. 

Persoanele care sunt încadrate în grad de handicap grav se vor putea pensiona după ce au realizat o treime din stagiul complet de cotizare, potrivit noii legi a pensiilor.

Astfel, deputații din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților au decis ca persoanele încadrate în grad de handicap grav să iasă la pensie după un stagiu de cotizare de 11,8 ani.

Până acum, însă, doar nevăzătorii erau incluşi în categoria celor care ies la pensie după un stagiu de cotizare redus. Amendamentul adoptat aparţine USR.

De asemenea, un alt amendament ce a fost adoptat de comisie prevede scăderea stagiului de cotizare minim de la 15 ani la 10 ani pentru persoanele care vor să-şi cumpere stagiu de cotizare pentru perioade de timp de 5 ani.

„Orice persoană care a realizat stagiul minim de cotizare de până la 15 ani, dar nu mai puţin de 10 ani se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială. În sistemul public de pensii se poate încheia contract de asigurare socială şi pentru perioade de timp de maximum 5 ani anteriori lunii încheierii contractului, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare în sistemul public de pensii”, prevede articolul adoptat.

Dezbaterile la proiectul legii privind sistemul public de pensii continuă marţi, miercuri urmând să intre la vot final, în plenul Camerei Deputaţilor.

Pact cu diavolul? Cine va lucra pentru finalizarea Catedrala Mântuirii Neamului. Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta!... ANM: De miercuri, ninge în toată țara! Recomandări ale Poliției Rutiere pentru circulaţia în condiţii de iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x