Antena Căutare

ANAF, anunț de ultimă oră! Acești contribuabili vor fi șterși de pe lista datornicilor

ANAF va șterge de pe lista datornicilor mai mulți contribuabili, între care se numără cei cu datorii de până la 500.000 de lei, potrivit unui proiect de Ordin publicat joi.

ANAF va șterge de pe lista datornicilor mai mulți contribuabili, între care se numără cei cu datorii de până la 500.000 de lei, potrivit unui proiect de Ordin publicat joi.

Astfel, de pe lista datornicilor publicată trimestrial de ANAF vor fi excluşi şi contribuabilii mijlocii cu restanţe de până la 250.000 de lei şi celelalte categorii de persoane juridice ale căror datorii nu depăşesc 100.000 de lei.

„Nu se consideră că un debitor înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma obligaţiilor fiscale datorate de acesta este mai mică sau egală cu sumele certe, lichide şi exigibile pe care debitorul le are de încasat de la autorităţile contractante", se precizează în proiectul de act normativ.

Prin dispoziţiile art.162, alin.(1) din Codul de procedură fiscală, s-a reglementat obligativitatea organelor fiscale de a publica pe pagina de internet a ANAF numai lista debitorilor persoane juridice care înregistrează obligaţii fiscale restante, eliminându-se astfel de la publicare lista debitorilor persoane fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante, potrivit Agerpres.

Potrivit Ordinului nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, actualizarea şi publicarea listei debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii se face trimestrial până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare.

Majorarea alocațiilor pentru copii, de la 84 la 150 de lei, începând cu 1 martie, posibilă doar prin Ordonanță de Urgenț... 1 martie și 8 martie 2019. Ce prețuri au florile de Mărțișor și Ziua Femeii 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x