Antena Căutare

Actiunea "comasarea": Angajatii Spitalului Caritas, mutati la Panduri, Malaxa si Carol Davila

Personalul Spitalului Caritas va fi mutat in functie de sectii la Panduri, Malaxa si Carol Davila, iar aparatura va fi distribuita clinicilor carora le apartin, niciun angajat din unitatile sanitare comasate sau reprofilate nefiind disponibilizat, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Cladirile si spitalele care nu au performanta si sunt retocedate nu aveau un viitor fericit. Si atunci, am hotarat reorganizarea acestora. Astfel, clinica medicala de la Caritas se va intoarce la Spitalul Panduri si tot acolo va fi organizata o sectie mare de oncologie", a precizat primarul general al Bucurestiului.

El a mai spus ca maternitatea de la Caritas va fi trasferata la Spitalul Malaxa intr-o sectie cu peste 60 de paturi si tot acolo va fi mutata clinica de ATI. Odata cu transferul clinicilor din Caritas va fi trasferata toata aparatura aferenta acestora.

"Aparatura urmeaza medicii. Nu inteleg care ar fi problema. Ce conteaza ca am cumparat aparatura, cum zic unii, si acum inchidem spitalul. Transferam si aparatura", a explicat Oprescu. In plus, clinica de chirugie a Spitalului Caritas va fi transferata la Spitalul Carol Davila.

Inchiderea Maternitatii Caritas nu va crea probeleme femeilor din sectorul 3 Bucuresti, intrucat Spitalul Malaxa este situat la granita dintre sectorul doi si sectorul 3, a aratat Oprescu.

Mai mult, edilul sef al Capitalei tinut sa precizeze ca doreste foarte mult ca in pavilionul ramas liber la Caritas si care apartine municipalitatii sa organizeze o "casa de retragere civilizata" pentru persoanele varstnice.

"Pentru ca este in proprietatea primariei pavilionul din medicala as vrea sa organizez o casa de retragere civilizata. Nu vreau sa ii spun casa de barani. Nu vreau sa fac birouri", a mai spus edilul sef al Capitalei.

Mai mult, el a vorbit si despre alte spitale care vor fi retrocedate sau comasate.

Exista o sectie exterioara a Spitalului Sf. Stefan si Spitalul Scarlat Longhin, ambele retrocedate, ultimul de zece ani. Ele vor fi mutate in alte spitale. Sectia exterioara de la Sf. Sefan va fi trasferata la Spitalul Victor Babes, iar Spitalul Sf. Sefan va fi trasferat in pavilionul de pneumologie de la Colentina.

De asemenea, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) se va muta in cladirea care i-a fost repartizata si unde s-a terminat consolidarea.

Ideea comasarii Institutului de diabet cu Spitalul Cantacuzino, anuntata ca posibila de catre ministrul Sanatatii, este pe placul primarului general.

"Ar fi normal ca Institutul de diabet care ocupa doua etaje din Spitalul Cantacuzino sa fie comasat cu respectiva unitate sanitara, ar insemna o crestere a valorii spitalului", a mai spus primarul general.

Sursa: Jurnalul National

ICCJ: Recursul vamesilor arestati la Vama Siret a fost respins... Editorial: Dementa la Bruxelles pe "superproductiile" Siret si Stara Moravita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x