Antena Căutare

VIDEO! Actorul Mitica Popescu a povestit despre iadul din lagarul de la Periprava unde a fost batut de tortionarul Ioan Ficior

Actorul Mitica Popescu cucereste pe scena inimile romanilor de peste patru decenii. Putini sunt insa cei care stiu ca este unul dintre supravietuitorii iadului de la Periprava.

Mitica Popescu a ingropat adanc in suflet si in minte suferinta provocata de tortionarii care i-au mutilat tineretea. Dupa aproape un sfert de secol, s-a dovedit insa ca rana tinuta ascunsa, nu s-a inchis niciodata.

Artistul n-a cerut vreodata explicatii pentru dosarul lui de detinut politic. Nu are intrebari nici cand, dupa jumatate de secol, si-a revazut calaii. Linistiti si fara grija zilei de maine.

Era student in anul doi la teatru cand securistii i-au batut cu picioarele in usa. Imediat dupa o petrecere la care un prieten a spus un banc despre comunisti iar altul a marturisit ca ar pleca in America. Pe fisa matricola penala scrie ca a fost arestat "pentru faptul de tradare si trecere de frontiera". Au urmat 3 ani de iad in care a fost plimbat prin mai multe inchisori comuniste.

A ajuns si in lagarul de la Periprava. Regatul tortionarului Ioan Ficior. Locul unde peste 100 de oameni si-au gasit sfarsitul in gropile comune. Detinutii infometati si munciti pana la epuizare erau batuti pana ramaneau fara suflare.

Decenii intregi actorul a ingropat adanc in suflet secretul detinutului politic Mitica Popescu. Amintirile au revenit cu furie odata cu dezvaluirile care au scos la iveala grozaviile din lagarele comuniste, dar si pe fiarele cu epoleti care isi luau drept de viata si de moarte asupra oamenilor.

Vezi toate editiile "Observator" pe Antenaplay.ro!

In Bucuresti vom avea piste de biciclete si pe carosabil si pe trotuare... VIDEO! Prima ninsoare a sezonului a blocat Transfagarasanul. Mai multi turisti au ramas in zapada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x