Antena Căutare

Doliu în teatrul românesc! Actrița Monica Ghiuță s-a stins din viață, la o zi după Florina Cercel

Lumea filmului din România este din nou în doliu. La doar o zi de la moartea Florinei Cercel, actrița Monica Ghiuță s-a stins din viață. 

Lumea filmului din România este din nou în doliu. La doar o zi de la moartea Florinei Cercel, actrița Monica Ghiuță s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut pe o pagină de Facebook dedicată actorilor români.

”Ne-a părăsit și doamna MONICA GHIȚUA. Ne pleacă artiștii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihnească în pace.”, anunță o pagină de Facebook dedicată actorilor români, iar actorul Marius Rogojinschi a comentat imediat: ”Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele și Monica Ghiuță”.

Actrița Monica Ghiuță împlinise, zilele trecute, pe 26 iulie, 79 de ani. De-a lungul timpului, actrița a avut peste 100 de roluri în teatru, film sau piese radiofonice. A debutat în 1966 în filmul "Vremea Zăpezilor", devenind cunoscută cu rolul de fata bătrână din "Toamna Bobocilor"/1975, interpretând roluri de plan doi, în registru dramatic.

S-a putut bucura de câteva premii de interpretare obținute de-a lungul anilor: Pelicanul de Argint, la al treilea Festival al Filmului românesc de la Mamaia, pentru filmul de debut, și Premiu de interpretare pe ţară, pentru rolul din Cocoșul de argint.

După revoluție, este deosebit de solicitată de regizorii români de film și joacă diverse roluri în filme celebre ca: "E pericoloso sporgersi", "Faimosul Paparazzo", "Filantropica", "Logodnicii din America" și în 2009 în "Casanova, Identitate feminină".

Vestea teribilă vine la doar o zi după ce actrița Florina Cercel a murit, la doar câteva luni după ce a fost diagnosticată cu o formă de cancer.

Un mort și patru răniți, după ce o căruţă şi un camion s-au ciocnit, pe DN 7, în Hunedoara... O nouă taxă! Guvernul propune introducerea unei taxe pentru băuturile răcoritoare cu conţinut ridicat de zahăr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x