Antena Căutare

Acuzatii de coruptie la UMF Iasi. Rectorul institutiei a facut un atac de panica la DNA

Acuzatii de coruptie la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi. Doi directori au fost retinuti alaturi de seful firmei care a realizat platforma de e-learning pentru universitate. Rectorul institutiei, a suferit un atac de panica si s-a internat.


Procurorii au urmarit cazul de coruptie de la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi de un an de zile. Au decoperit ca firma condusa de directorul de Comunicare al institutiei, Adrian Ciureanu, a primit aproximativ 6 milioane de lei, pentru realizarea si achizitionarea unui program de educatie pe internet, din bani europeni. In urma anchetei, doi directori din cadrul UMF au fost retinuti, impreuna cu directorul firmei care a realizat platforma de e-learning. Avocatii s-au ferit sa dea prea multe declaratii.

Procurorii l-au chemat la audieri si pe rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi, Vasile Astarastoaie, care este si presedinte al Colegiului medicilor. Acesta nu a mai ajuns insa la DNA, pentru ca a facut un atac de panica si a fost dus de urgenta la spital. In acheta este vizata si fiica sa, spun surse din DNA.

Procurorii au luat la interbari pana acum 19 persoane care au fost implicate in achizitia platformei e-learning, iar retinerile s-au facut dupa ore de audieri. Platforma de e-learning le permite cursantilor de la UMF Iasi sa aiba acces la intreaga documentatie de curs si ofera posibilitatea examinarii prin metode electronice.


Vezi prima declaratie a lui Cristian Cioaca in fata instantei!... Energia electrica pentru consumatorii casnici se va scumpi din luna noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x