Antena Căutare

Adevărate opere de artă, pe străzile şi zidurile din Sibiu. Cui se datoreză schimbarea la faţă a oraşului

Adevărate opere de artă au apărut peste noapte pe străzile şi zidurile din Sibiu. Schimbarea la faţă a oraşului se datorează artiştilor care participă la festivalul Street Art.

Adevărate opere de artă au apărut peste noapte pe străzile şi zidurile din Sibiu. Schimbarea la faţă a oraşului se datorează artiştilor care participă la festivalul Street Art.

Picturile murale nu sunt doar frumoase. De exemplu, la trecerile de pietoni desenele conţin mesaje care atrag atenţia asupra pericolelor de pe şosele.

La numai 17 ani, acest artist şi-a pus amprenta în zeci de culori pe trotuarele din Sibiu. A vrut să le dea o semnificaţie, prin imagini cu mesaje puternice.

"Tot conceptul e foarte simplu. Vreau doar să avertizez lumea printr-un mod mai artistic să mai scoată şi ei capul din teleofn. Lumea nu bagă în seamă foarte mult trecerile de pieton, dar se poate întâmpla accidente foarte grave. "

Cu ajutorul unei schiţe, graffer-ii transpun pe ziduri pictura de pe foaie. Au desenat imagini abstracte, animale sau portrete. Urcaţi pe platforme mobile, tinerii conturează cu spray pereţii clădirilor, la zeci de metri înălţime.

Instituţii importante precum grădiniţe şcoli şi licee au fost acoperite de graffiti. Sibienii sunt încântaţi că desenele colorate trezesc la viaţă întregul oraş.

La cea de a cincea ediţie a festivalului de Street Art au participat atât artişti amatori, cât şi profesionişti. Mulţi au venit special din Belgia, Germania, Mexic sau Noua Zeelandă să picteze gratis pe străzile din Sibiu

Rezultate Finale BAC 2019 - Gorj. Vezi note afișate pe a1.ro... Rezultate Finale BAC 2019 Ialomița. Vezi note afișate pe a1.ro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x