Un secret scandalos, descoperit! Adevărul despre o icoană făcătoare de minuni din România. „Credincioșii nu au de ce să se simtă înșelați”

 

O icoană făcătoare de minuni, veche de peste 200 de ani, ce a fost expusă în ultimii ani la mai multe biserici din România, ar fi de fapt un fals grosolan. Credincioșii, însă, nu ar avea motive să se simtă înșelați, potrivit Arhiepiscopiei Tomisului.

Dezvăluirea le aparţine unor jurnalişti din Constanţa. Ei scriu că „Maica Domnului care lăcrimează" este o doar o copie a originalului, păstrat de ani buni în Ucraina.

Datorită acestei icoane, preoţii ar fi obţinut donaţii de mii de euro.

O copie nu este un fals, a răspuns Arhiepiscopia Tomisului, care spune că şi o replică a originalului poate face minuni.

„Credincioșii nu au de ce să se gândească că sunt înșelați, pentru că, în realitate, puterea lui Dumnezeu lucrează prin orice icoană sfințită. Nu icoana în sine este un instrument, ci puterea lui Dumnezeu care, în ultimă instanță, este reprezentat pe acea icoană”, a spus Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Preotul din Ucraina care a trimis copia icoanei în România nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI