Antena Căutare

Adevărul nespus până acum despre coronavirus: Ne infectăm sau nu la cumpărături? Un specialist german face lumină

Teama de a ne infecta în timp ce facem cumpărături este destul de mare, dar nejustificată dacă ar fi să ne luăm după cercetările unui specialist din Germania.

Adevărul nespus până acum despre coronavirus: Ne infectăm sau nu la cumpărături? Un specialist german face lumină
Adevărul nespus până acum despre coronavirus: Ne infectăm sau nu la cumpărături? | Pixabay.com

Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, spune că noul coronavirus nu se transmite chiar atât de uşor.

Împreună cu echipa sa, acesta a efectuat mai multe investigații și a recunoscut că virusul nu a putut fi găsit nici pe clanțele ușilor, nici pe animale, așa cum se specula.

În plus, specialistul dă asigurări că nici de cumpărături nu trebuie să ne temem.

Citește și De ce unii oameni sunt asimptomatici la coronavirus, în timp ce pentru alții este fatal. Explicațiile unui medic român

„Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeţi la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”, a declarat Hendrik Streeck.

Profesorul spune că nu a găsit viruşi „vii” pe suprafeţe: „Când am luat probe de pe mânerele de la uşă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator”.

Continuă abuzurile! Asistentă medicală din Cluj, dată afară din apartamentul în care locuia cu chirie: ”Proprietarul spu... Focar de COVID-19 într-o comună din Bistriţa-Năsăud...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x