Adio, pungi din plastic cu mâner! Legea a fost publicată în Monitorul Oficial: Amenzile pentru folosirea lor sunt uriașe

 

Legea ce prevede interzicerea vânzării de pungi subţiri şi foarte subţiri din plastic, de către comercianţi, de la 1 ianuarie 2019, a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro. Dacă nu respectă prevederea, de anul viitor firmele ar putea plăti amenzi între 15.000 și 25.000 de lei.

Potrivit sursei citate, măsura este inclusă în Legea nr. 87/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje prevede că: „(…) se interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner. (…) se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner”.

Pungile din plastic subțire sunt considerate cele cu grosime sub 50 de microni, iar cele din plastic foarte subține – cele cu grosime sub 15 microni.

Guvernul a susţinut această modificare în lege pe motiv că actualul consum de pungi de plastic generează cantități ridicate de deșeuri abandonate.

Firmele care nu vor respecta noua interdicție vor risca amenzi între 15.000 și 25.000 de lei.

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE