Antena Căutare

ADIO stilouri, carti si caiete! In clasa "smart" lectiile se fac pe tablete

Exista o sala de clasa in care elevii nu au voie sa intre cu pixuri si caiete sau manuale. A fost numita "clasa desteapta". Aici lectiile se fac pe tablete. Elevii se descurca de minune, insa profesorii nu prea.

Norocul dascalilor e ca Ministerul Educatiei nu are bani sa transforme peste noapte scolile in unele digitale. Ar avea nevoie de 100 de milioane de euro pentru acest proiect Stiintifico-Fantastic.

In prezent, exista o sala de clasa in Romania care nu e plina de carti, caiete si stilouri. Singura clasa digitala, in care elevii nu au voie cu hartii si nici cu pixuri. Si lectiile sunt pe masura.

Dar cum vorbim de o scoala din Romania, digitalizarea este facuta, bineinteles, pe jumatate. Pentru elevi, n-ar fi o mare problema, pentru ca tehnologia este ca o a doua natura. Insa pentru profesori inca este de domeniul fantastic.

La nivel national, nu este asa de simplu. Ministrul Educatiei promite ca va face anul viitor manualele digitale. Apoi va incepe sa doteze scolile cu aparatura SF, tablete, table digitale, laptopuri. O investitie atat de mare incat Guvernul va fi nevoit sa ceara bani din fondurile Uniunii Europene, intr-un proiect care ar putea fi gata abia in anul 2020.

Intre timp, elevii romani raman la caiete, stilouri si tabla cu creta pe care au invatat generatii peste generatii.

Urmareste editia integrala a Observatorului pe AntenaPlay.ro!

Mobila clasica romaneasca, la mare cautare in Rusia... Europa, Romania, 2013: Elevii unei scoli din Dolj trec strada ca sa mearga la toaleta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x