Antena Căutare

Administratorul italian al unei societăţi, trimis în judecată de DNA Craiova, după ce a obţinut ilegal fonduri nerambursabile de peste opt milioane de lei

Administratorul italian al unei societăţi comerciale a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, după ce a obţinut ilegal fonduri nerambursabile de peste opt milioane de lei. Un complice al bărbatului, tot cetăţean italian, şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, fiind condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare.

Administratorul italian al unei societăţi comerciale a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, după ce a obţinut ilegal fonduri nerambursabile de peste opt milioane de lei. Un complice al bărbatului, tot cetăţean italian, şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, fiind condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare.

Conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată a lui Giuseppe Fedele cetăţean italian, la data faptelor administrator al SC Dandui Violeta SRL, dar şi a acestei firme, pentru comiterea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru a obţine pe nedrept fonduri europene, tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat şi pentru evaziune fiscală.

În rechizitoriu, procurorii DNA au stabilit că, în 2011, în contextul derulării unui proiect finanţat, în două măsuri, din fonduri nerambursabile (în domeniul viţei de vie), Giuseppe Fedele a folosit cu rea - credinţă în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente justificative (contract prestări servicii, facturi fiscale, proces verbal de recepţie lucrări, etc.), în care erau consemnate date false, necorespunzătoare realităţii, ce atestau operaţiuni comerciale fictive derulate între SC Dandui Violeta SRL şi alte firme, printre care şi una administrată de cetăţeanul italian, Paolo Lucaccioni.

“În realitate, lucrările respective privind «Înfiinţarea unei plantaţii viticole pe o suprafaţă de 147,14 ha situată în localitatea Vlădaia, judeţul Mehedinţi» au fost executate de alte societăţi comerciale sau de persoane fizice. Prin aceste demersuri, SC Dandui Violeta SRL, administrată de inculpatul Fedele Giuseppe, a obţinut 8.616.857 lei din fondurile nerambursabile F.E.G.A. (Fondul European de Garantare Agricolă), sumă cu care de la A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal”, se arată în comunicat.

În acelaşi context, în 2012, inculpatul Giuseppe Fedele a depus la organele fiscale un document prin care a încercat să solicite decontarea taxei pe valoare adăugată (1.254.904 lei), pentru luna februarie 2012, aferentă unei facturi emisă de societatea reprezentată de Paolo Lucaccioni.

“Solicitarea de rambursare a TVA, aferentă facturii respective, a fost formulată fără temei întrucât avea la bază înregistrarea şi evidenţierea în contabilitate a unor cheltuieli şi operaţiuni fictive. În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi”, a precizat sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mehedinţi.

La data de 27 iunie, în prezenţa avocatului, Paolo Lucaccioni a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei rezultante, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe Paolo Lucaccioni, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise, de asemenea, Tribunalului Mehedinţi.

Sursa : news.ro

Procentul mamelor adolescente din România se află în creștere... 14 ONG-uri şi experţi electorali au solicitat clarificări privind demiterea pe criterii confuze a unor directori din cad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x