Antena Căutare

Admitere Academia de Poliție 2019. Când se afișează rezultatele finale

Astăzi, 13 august, se afișează rezultatele finale ale examenului de admitere la Academia de Poliție 2019, după contestații. Iată ce trebuie să știe candidații.

Astăzi, 13 august, se afișează rezultatele finale ale examenului de admitere la Academia de Poliție 2019, după contestații. Iată ce trebuie să știe candidații.

Absolvenții care au susținut examenul de admitere la Academia de Poliție 2019 au așteptat cu nerăbdare rezultatele. În perioada 6-7 august, peste 2.900 de candidați au trecut de prima etapă a admiterii și au susținut proba scrisă. Rezultatele au fost publicate pe 10 august, contestațiile au putut fi depuse duminică, 11 august, iar azi, 13 august se publică rezultatele finale. Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5.

În acest an, sunt 770 de locuri disponibile la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București și 2.913 candidați care au trecut de prima etapă a examenului. O concurență generală de aproape 4 candidați pe un loc.

Înainte de finalizarea probelor eliminatorii, concurența era de 9 candidați pe un loc la Facultatea de Poliție, 5 la Pompieri, 6 la jandarmi și 5 la Poliția de Frontieră.

În conformitate cu prevederile art. 116 alin. (1) din Regulamentul de admitere, locurile rămase neocupate de către candidaţii care au participat la concursul de admitere, pe locuri distincte alocate cetăţenilor români aparţinând unor minorităţi naţionale, pot fi com pletate prin redistribuirea candidaţilor declaraţi „respinşi” la aceeaşi facultate şi specialitate, pe baza opţiunilor acestora, în ordinea strict descrescătoare a mediilor obţinute (dar nu mai mică de 5,00), aplicându-se criteriile de departajare prevăzute de Regulament, în cazul mai multor candidaţi cu aceeaşi medie.

Admitere Academia de Poliție 2019 – Despre probele scrise

Anul acesta, au fost așteptați la proba scrisă 2.754 de candidați la specializările Ordine şi Siguranţă Publică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, 130 de candidați la specializarea Pompieri și 29 la Arhivistică.

Candidații la Facultatea de Arhivistică au susținut test grilă la Istorie. Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 90 de minute. Testul grilă a avut 30 de întrebări, Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

Candidații pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi au susținut test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină (engleză, franceză, germană, rusă sau spaniolă). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test grilă are 30 de întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

Candidații pentru Facultatea de Pompieri au dat test grilă la Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 4 ore. Fiecare test a avut 18 întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,5 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

După finalizarea probei de verificare a cunoștințelor, se publică lista cu candidații în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și cu mențiunea ”Admis” sau ”Respins”.

Citește și:

Calendar admitere Academia de Poliție 2019. Când se afișează rezultatele

Admitere Academia de Poliție 2019. Cât este taxa și care sunt condițiile

Admitere Poliție 2019. Lista locuri libere Academia de Poliție și în școlile MAI

Sursă foto: stiridinbucovina.ro

Oficial! Când se va deschide metroul din Drumul Taberei! Anunțul ministrului Transporturilor... Tragedie imensă! Un copil care abia împlinise 14 ani s-a înecat în râul Buzău. „Au băgat cupa excavatorului ca să-l scoa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x