Antena Căutare

Admitere facultate 2018. Tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMF „Carol Davila” din București

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București desfășoară în perioada 12-18 iulie 2018, înscrierile pentru examenul de admitere la toate facultățile între orele 9-16, duminică nu se fac înscrieri.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București desfășoară în perioada 12-18 iulie 2018, înscrierile pentru examenul de admitere la toate facultățile între orele 9-16, duminică nu se fac înscrieri.

Înscrierile se vor face la secretariatele facultăților, mai exact: pentru Facultatea de MedicinăBdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5, pentru Facultatea de Medicină Dentară - Calea Plevnei, nr. 19, sector 5, pentru Facultatea de Farmacie - str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1 şi pentru Facultatea de Moaşe şi Asistennţă Medicală (FMAM) – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5.

Taxa de înscrire la examenul de admitere UMF București este de 250 de lei. Scutiți de această taxă vor fi, în baza actelor doveditoare, copii care: orfanii de ambii părinţi; candidaţii instituţionalizaţi în aşezăminte de ocrotire sau din plasament familial; copiii din familiile afectate de catastrofe naturale; eroii revoluţiei române şi copiii acestora; și copiii cadrelor didactice aflate în activitate, conform legii.

Acte necesare pentru înscriere

  1. Cererea tip de înscriere, completată la secretariat pe calculator şi semnată de către candidat, dupa examinarea conformităţii datelor solicitate de formularul respectiv;

Pentru admiterea în anul universitar 2018–2019 este posibilă şi pre-înscrierea on-line a candidaţilor; formularul se găseşte pe site-ul UMF “Carol Davila” (www.umfcd.ro). Candidaţii vor printa formularul completat şi – sub semnatura personală – îl vor prezenta la Secretariat, împreună cu celelalte acte, acesta constituind cererea de înscriere.

  1. Diploma de bacalaureat - în original și copie (pentru candidații/studenții care se înscriu la a II- a facultate și pentru absolvenții unei alte facultăți va fi însoțită de copia Diplomei de Licență, Supliment la Diploma de Licență și Adeverința din care să rezulte forma de finanțare pe întreaga perioadă a studiilor absolvite, după caz).

Candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile corespunzatoare anului universitar 2017-2018 pot prezenta la înscriere pentru sesiunea imediat urmatoare examenului de bacalaureat în anul 2018, în locul diplomei de bacalaureat, adeverinţa eliberată de către liceu (în original), în care trebuie menţionate obligatoriu media generală de la Bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate al adeverinţei şi faptul că nu a fost eliberată diploma de bacalaureat.

Neprezentarea diplomei de bacalaureat în original sau a adeverinţei, în original, din vina exclusivă a candidatului admis pe locuri finanţate de la bugetul de stat în termen de 5 zile lucrătoare de la afișarea rezultatelor finale duce la pierderea locului finanțat la buget.

  1. Diploma echivalentă cu cea de bacalaureat – recunoscută de M.E.N.(în cazul absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în afara României).
  2. Adeverinţa din care să rezulte calitatea de student și forma de finanțare pe întreaga perioadă a studiilor (pentru studenţii care urmează o a doua specializare);
  3. Diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta, pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior care doresc să urmeze o a doua specializare;
  4. Carte de identitate sau paşaportul valabil original și copie;
  5. Certificatul de naştere original și copie;
  6. Certificat de căsătorie, (dacă este cazul) original și copie;
  7. Adeverinţă medicală eliberată, după caz, de către medicul şcolar sau de către medicul de familie care atestă că persoana respectivă este aptă din punct de vedere medical – în original;
  8. Patru fotografii color tip buletin;
  9. Dovada achitării taxei de înscriere;
  10. Dosar plic.

Înscrierea la concursul de admitere se face personal, pe baza cărții de identitate /pașaportului și a celorlalte documente prevăzute în metodologia de admitere. Înscrierea la concursul de admitere se poate face, în numele candidatului, și de către o altă persoană pe bază de procură.

Locuri disponibile

Admitere facultate 2018. Tot ce trebuie să știi despre admiterea la UMF „Carol Davila” din București

Locuri disponibil Institutul Medico-Militar

Ministerul Apărării Naționale - 88 locuri, din care:

60 locuri (1 loc pentru DGIA) - Medicină;

13 locuri - Medicină dentară;

15 locuri - Farmacie.

Ministerul Afacerilor Interne - 7 locuri - Medicină;

Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor - 5 locuri, din care:

3 locuri - Medicină;

2 locuri - Medicină Dentară.

Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”.

Înscrierea candidaţilor şi informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Institutul Medico – Militar, str. Institutului Medico–Militar, nr. 3–5, sector 1, Bucureşti

Sursă: umfcd.ro

Accident teribil în județul Bihor! Patru persoane și-au pierdut viața după ce șoferul a pierdut controlul volanului ... Admitere facultate 2018. Iată ce trebuie să știi despre admiterea la Facultatea de Matematică și Informatică din Bucureș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x