Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Admitere la liceu: Toti cei 382 de candidati inscrisi in etapa a II-a, admisi la prima optiune

Toti cei 382 de candidati inscrisi la a doua etapa de repartizare computerizata in clasa a IX-a au fost admisi luni la liceu, majoritatea lor (98,69 la suta) la prima optiune, anunta Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

La aceasta etapa au fost distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini, precum si care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna.

Repartizarea s-a facut in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile din fisa de inscriere. Media de admitere este media artimetica dintre media generala a anilor de gimnaziu si media de la examenul de evaluare nationala.

In intervalul 27-30 iulie, comisiile judetene de admitere vor rezolva situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata. Iar in zilele de 6 si 7 septembrie, va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede si repartizarea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa, care avea loc in perioada 24-26 iulie.

Recomandari