Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Admitere online, la SNSPA, anul acesta! Ce vor trebui să facă viitorii studenți. Rectorul: „Trebuie să ne adaptăm”

Admiterea la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) se organizează online, anul acesta, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.

Admitere online, la SNSPA, anul acesta! Ce vor trebui să facă viitorii studenți. Rectorul: „Trebuie să ne adaptăm”

Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă la SNSPA cuprinde două etape: preînscrierea online şi admiterea.

Preînscrierea online se desfăşoară în perioada 18 mai - 16 iunie pentru toate facultăţile din cadrul SNSPA.

„Admiterea la programele de studii universitare de licenţă din cadrul Facultăţii de Administraţie Publică, Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultăţii de Management se face în ordinea descrescătoare a mediei de concurs, respectiv media clasei a XI-a, în corelaţie cu opţiunile candidatului şi promovarea examenului de Bacalaureat, în limita locurilor prezentate în oferta educaţională pentru anul universitar 2020 - 2021", se arată într-un comunicat al SNSPA.

Facultatea de Ştiinţe Politice a continuat înscrierile online la pre-testare, începute în luna februarie 2020, iar candidaţii înscrişi la această facultate vor participa la o pre-testare online, ce constă în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la disciplinele şi tematica anunţate deja pe website-ul facultăţii.

Calendar BAC 2020! Probele orale, înapoi? Când ar urma să aibă loc toate examenele

„Traversăm o perioadă plină de incertitudini, iar criza actuală generată de pandemia de coronavirus va avea, cu siguranţă, repercusiuni majore asupra întregului sistem educaţional. Cu toţii suntem afectaţi şi cu toţii trebuie să ne adaptăm situaţiei schimbate fundamental. Însă, pentru elevii claselor a XII-a, această criză a venit într-un moment crucial, iar universităţile trebuie să le ofere o modalitate de admitere adaptată condiţiilor actuale", spune rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, citat în comunicat.

Cum se va face preînscrierea și admiterea online la SNSPA

Candidaţii trebuie să acceseze platforma de admitere în perioada 18 mai - 16 iunie 2020 şi să îşi deschidă cont de utilizator. Platforma poate fi utilizată cu uşurinţă de pe orice dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă, telefon mobil, cu acces la reţeaua de internet.

Pentru preînscriere, candidaţii vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/ scanate, vor selecta programe de studii, de la toate facultăţile din SNSPA, forma de învăţământ (ZI/ID) şi regimul de finanţare (locuri la buget/ cu taxă).

Candidaţii care se vor înscrie la Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice sau la Facultatea de Management vor completa media generală obţinută în clasa a XI-a, care va reprezenta media de admitere, iar pentru departajare, în cazul mediilor egale, vor completa media obţinută în clasa a XI-a la disciplina Limba şi literatura română.

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

Candidaţii care optează pentru un program de licenţă organizat în limbă străină vor încărca suplimentar o scrisoare de motivaţie în limba engleză, notată cu calificativul "admis" sau "respins".

Cei preînscrişi la Facultatea de Ştiinţe Politice vor participa la o pretestare online care constă în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă, la disciplinele şi tematica anunţată deja pe website-ul facultăţii. Testul se va desfăşura timp de 40 de minute şi va avea maximum 30 de întrebări extrase aleatoriu.

Înainte de începerea examenului de bacalaureat, SNSPA va afişa lista tuturor celor care s-au preînscris.

Previziune înfiorătoare, de la OMS! Când va lovi al doilea val de COVID-19, de fapt, în Europa! „Atenție! Nu e timp de sărbătorire!”

Pe data de 21 iunie, SNSPA va afişa un clasament al tuturor candidaţilor, în funcţie de media generală a clasei a XI-a, pentru cei preînscrişi la Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi la Facultatea de Management, şi în funcţie de nota obţinută la pretestare, pentru candidaţii Facultăţii de Ştiinţe Politice.

Pentru a fi admişi la toate facultăţile din SNSPA la care s-au înscris, după susţinerea examenului de Bacalaureat şi afişarea notelor la toate disciplinele, candidaţii vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Recomandari