Antena Căutare

Adolescentă din Timișoara, șantajată de iubit pentru că s-a despărțit de el: „O să plătești, dragă, îți jur!”

Credea că își găsise jumătatea, însă băiatul cu care visa să fie împreună mereu s-a transformat într-un monstru. O adolescentă din Timișoara, în vârstă de 14 ani, a fost șantajată cu publicarea pe Facebook a unor fotografii indecente pe care i le trimisese iubitului ei. Ajuns pe mâna justiției, escrocul a scăpat, practic, basma curată!

Credea că își găsise jumătatea, însă băiatul cu care visa să fie împreună mereu s-a transformat într-un monstru. O adolescentă din Timișoara, în vârstă de 14 ani, a fost șantajată cu publicarea pe Facebook a unor fotografii indecente pe care i le trimisese iubitului ei. Ajuns pe mâna justiției, escrocul a scăpat, practic, basma curată!

În 2016, o fată de 16 ani, din Timișoara, a cunoscut un băiat de Facebook. După doar câteva conversații, ea a ajuns să-l considere pe tânărul în vârstă de 17 ani iubitul ei.

Pe măsură ce relația lor a avansat, adolescenta, la cererea iubitului ei, i-a trimis mai multe fotografii provocatoare.

Câteva luni mai târziu, mama fetei a aflat despre conversațiile pe care fiica ei le avea cu un băiat cu trei ani mai mare decât ea. Îngrijorată, i-a cerut fetei să pună punct relației.

Vestea despărțirii l-a scos din minți tânăr, care a început șirul amenințărilor. El a reușit să o convingă pe copilă să îi mai trimită și alte fotografii, printre care și nuduri. Din păcate, fata i-a îndeplinit toate dorințele.

Intrând în posesia imaginilor compromițătoare, adolescentul i-a cerut fetei bani, pentru a nu le publica: „300 și nu mai vreau nimic”. Sperând că va scăpa, fata a plătit. În preajma Crăciunului, după mai multe discuţii, i-a cerut copilei suma de 400 de lei, motivând că fotografiile intime ale acesteia se aflau în posesia unei alte persoane care solicita 250 de lei în schimbul păstrării acestora în secret, diferenţa urmând a-i reveni lui, potrivit Adevărul.

„Din înscrisurile depuse, rezultă atât prima condiţionare a remiterii unei sume de bani de 300 de lei, din cursul lunii septembrie 2016, pentru ca inculpatul G.G. F. să nu divulge fotografiile cu ipostaze compromiţătoare ale victimei minore, respectiv să le şteargă [«300 si eu nu mai vreau nimic» (…) «Daca imi dai teapa e rau»], cât şi cea de-a doua condiţionare, din cursul lunii decembrie 2016, în schimbul remiterii unei sume de 400 de lei, remitere care nu a mai avut loc [<<400 in bancnote de 10 lei. Apoi stergem tot con versatii poze etc.>> (…) <> (…) <> (…) <>, <>]”, se arată în considerentele sentinţei penale nr. 2075/2019, pronunţată de judecătoria Timişoara (www.rolli.ro), ortgrafia fiind cea din mesajele inculpatului.

Pentru a fi sigur că victima lui îi va plăti orice sumă cerută, tânărul a recurs și la tactici de intimidare.

„Inculpatul a recurs şi la presiuni puternice în atingerea scopului, prezentându-i victimei o fotografie făcută facebook wall-ului inculpatului, în care se putea observa că una dintre fotografiile compromiţătoare fusese deja încărcată în spaţiul public virtual, însă restricţionată vederii celorlalţi, în afara inculpatului, având mesajul <>, comunicându-i apoi victimei <>, <>”, se mai arată în considerentele deciziei amintite (www.rolli.ro).

Îngrozită, adolescenta le-a povestit părinților tot ce se întâmpla. La sfârşitul anului trecut, G.G.F. a fost trimis în judecată.

CE PEDEAPSĂ A PRIMIT TÂNĂRUL CARE ȘI-A ȘANTAJAT IUBITA

Cazul nu este unul simplu, chiar dacă ar putea părea așa, la prima vedere. Cum autorul șantajului era minor, la momentul săvârșirii infracțiunii, iar Noul cod penal, spre deosebire de precedentul, a renunţat la posibilitatea aplicării pedepselor penale pentru faptele săvârşite în timpul minorităţii în favoarea măsurilor educative privative sau neprivative de libertate.

„Astfel cum reiese şi din denumirea marginală a articolului, ambele tipuri de măsuri educative pot fi luate numai faţă de minorul care răspunde penal şi numai dacă fapta prevăzută de legea penală constituie infracţiune.Regula impusă de legiuitor este că minorului îi vor fi aplicate măsuri educative neprivative de liberate şi numai în cazul în care sunt întrunite cele două situaţii de excepţie (..) pot fi luate faţă de minor măsurile educative privative de libertate”, se mai arată în considerentele aceleiaşi decizii (www.rolli.ro).

Judecătoria Timișoara a dispus măsura ducativă a supravegherii pe o durată de patru luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Timiş în cazul tânărului care și-a șantajat iubita. Decizia nu este definitivă.

Un tânăr a fost împuşcat în cap din greşeală, în Gorj! Cum a fost posibil... Un deținut periculos a evadat! Poliția cere ajutorul populației: „Pentru orice informație...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x