Antena Căutare

Adormirea Maicii Domnului. SECRETUL pe care trebuie să îl știe femeile care vor să se căsătorească

De Adormirea Maicii Domnului, celebrată de creştinii ortodocşi în fiecare an pe 15 august, sunt legate și numeroase tradiții și superstiții, una dintre acestea privindu-le pe femeile care vor să se căsătorească.

De Adormirea Maicii Domnului, celebrată de creştinii ortodocşi în fiecare an pe 15 august, sunt legate și numeroase tradiții și superstiții, una dintre acestea privindu-le pe femeile care vor să se căsătorească.

Conform acestei superstiții, femeile car vor să se mărite trebuie să spele icoana Maicii Domnului cu busuioc, astfel încât Fecioara Maria să le ajute să aibă noroc în acest sens.

În plus, de Sfânta Maria se culege năvalnicul - o plantă care se găsește în locuri ascunse din păduri, locuri cunoscute doar de femeile în vârstă. Această plantă este dăruită fetelor pentru a avea norocul să întâlnească un băiat gospodar şi iubitor.

Conform unei tradiții de Sfânta Maria, în această zi se culeg flori şi se pun la icoana Preacuratei. Se consideră că aceste flori vor fi „bune de leac”.

Tot legat de flori, înflorirea trandafirilor chiar de Sfânta Marie reprezintă un semn al sosirii unei toamne blânde şi îndelungate.

Adormirea Maicii Domnului amintește momentul în care Sfânta Fecioară Maria a trecut la cele veşnice. Scrierile bisericești spun că ea ar fi fost luată de apostolul Ioan la Ierusalim, pentru a fi îngrijită, și că s-a stins în casa lui şi a fost înhumată în peştera din Grădina Ghetsimani, la poalele Muntelui Măslinilor, alături de părinţi şi de Iosif.

Se spune că în ziua Adormirii, îngerii şi sfinţii au umplut împrejurimile de lumină. De la funeralii ar fi lipsit apostolul Toma. Când acesta a revenit, după trei zile, a găsit mormântul Fecioarei gol. Se crede că fiul ei a ridicat-o la cer.

Adormirea Maicii Domnului. Ce trebuie NEAPARAT să eviți. Dacă faci asta, se spune că necuratul va râde... Atenție mare! Se dau BANI de la primărie pentru rechizite! Categoriile de elevi care îi vor primi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x