Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Adrian Streinu-Cercel, dat in judecata de familia Tecuceanu

Familia Tecuceanu l-a dat in judecată pe doctorul Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si director al Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, pentru prejudicierea imaginii lui Toni Tecuceanu. Totodata, fratele si tatal actorului decedat au actionat in instanta si Institutul condus de Streinu-Cercel.

Actorul Toni Tecuceanu a încetat din viaţă la începutul acestui an, pe 5 ianuarie. Potrivit informaţiilor oficiale, actorul ar fi fost ucis de gripa AH1N1. La jumătatea lunii ianuarie, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a fost unul dintre cei care a confirmat cu tărie faptul că decesul actorului Toni Tecuceanu a fost cauzat de gripa nouă.

"Categoric a fost un sindrom indus de gripa porcină, de virusul gripal de tip nou", a declarat atunci Streinu-Cercel.
Precizările secretarului de stat au venit după ce fratele lui Toni Tecuceanu împreună cu una dintre colegele actorului, Oana Ioniţă, au pus la îndoială cauzele anunţate oficial în privinţa decesului.

Paul Tecuceanu declara atunci că actorului i s-au făcut trei teste pentru depistarea virusului. Primele două au fost negative, şi abia al treilea rezultat ar fi confirmat suspiciunile medicilor.

Ulterior însă, familia lui Toni Tecuceanu a intrat în posesia dosarului medical care dezvăluia cauzele morţii acestuia. Potrivit fratelui actorului, acesta ar fi murit după ce a contractat o bacterie în spital.

<script type="text/javascript" src="http://ivm.inin.ro/js/embed.js?id=CN7EH8Kszdd"></script>

Recomandari