Antena Căutare

Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după ce a fost demis de la șefia comisiei anti-COVID: ”Pandemia ne învață multe lucruri. Nu comentez decizia ministrului!”

Medicul Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a oferit prima reacție după ce a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID  aMinisterului Sănătății.

Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după ce a fost demis de la șefia comisiei anti-COVID: ”Pandemia ne învață multe lucruri. Nu comentez decizia ministrului!”
Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după ce a fost demis de la șefia comisiei anti-COVID: ”Pandemia ne învață multe lucruri. Nu comentez decizia ministrului!”

Astel, în cadrul unui interviu la Antena 3, acesta a mărturisit că respectă decizia ministrului Sănătății.

”Am avut o conversație cu ministrul Sănătății. Mi se pare o decizie care îi aparține, este firească. Atunci când conduci un minister ai și dreptul să îți alegi oamenii cu care să colaborezi.

E o relație simplă. Dacă ministrul Sănătății consideră că trebuie să facă o schimbare, obligatoriu face acea schimbare.

Atunci când ești într-o poziție de conducere nu există elemente de dus-întors”, a spus profesorul Streinu-Cercel.

În ceea ce privește planul Vacanța Mare, acesta a declarat că în cadrul proiectului propus nu apare cuvântul carantină.

Adrian Streinu-Cercel: Românii din localitățile carantinate care vor să plece la muncă în străinătate ar putea să iasă din țară dacă ar fi testați rapid!

”Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş” sunt izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată. Nu poți să spui că se vorbește de carantină când nu apare cuvântul carantină. În plan apare izolare la domiciliu”, a precizat medicul.

Reacții dure după demiterea profesorului Streinu Cercel: "În locul domnului Tătaru, m-aș ocupa de urgențele României"

Ministerul Sănătății a anunțat printr-un comunicat demiterea lui Streinu Cercel

"Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID 19 prin introducerea mai multor specialişti în boli infecţioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum şi înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din funcţia de preşedinte al acestei comisii", afirmă sursa citată într-o informare transmisă joi. Locul său a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ultimă oră! Profesorul Adrian Streinu Cercel a fost demis de Ministrul Sănătății, din comisia anti Covid-19

Cine este Adriana Pistol, înlocuitoarea profesorului Streinu Cercel

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol, este noul preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19. Ea a fost numită în locul profesorului doctor Adrian Streinu-Cercel, care a fost înlocuit joi din această funcţie. Vicepreşedinte al comisiei este Alexandru Rafila.

Bărbat din Bolintin Vale, bătut chiar de șeful Poliției, după ce a organizat o petrecere: ”Gata, nu mai fac. Lasă-mă!” A... Orban: Practic, cetăţenii au nevoie de măşti chirurgicale, măştile cu trei pliuri, acestea sunt produsele pe care le rec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x