Antena Căutare

Adriean Videanu da iar prime minerilor si energeticienilor

Minerii de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si angajatii Complexurilor Energetice Turceni si Rovinari vor primi si in acest an prime in titchete cadou a caror valoare este de 600 de lei. Ocazia a fost imediat gasita: de ziua Minerului. Asta dupa ce cu doar doua saptamani in urma au mai incasat si prime de ziua Energeticianului

De la inceputul anului si pana in prezent, angajatii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si cei ai Complexurilor Energetice s-au aflat in somaj tehnic sau in concedii de odihna fortat. De fiecare data argumentul conducerilor entitatilor economice a fost lipsa cererilor de carbune. Cu stocurile pline, Ministerul Economiei condus de Adriean Videanu, in subordinea caruia se afla unitatile a decis sa trimita oamenii acasa si sa-i plateasca cu 75% din salariu.

Se plang de lipsa fondurilor, nu insa si atunci cand este vorba despre acordarea primelor si bonificatiilor. Pe 20 august, Ziua Minerului, angajatii de la SNLO primesc tichete cadou in valoare de 600 de lei, iar angajatii de la Complexul Turceni prime in bani de aceeasi valoare. Cei de la Complexul Rovinari vor primi doar 300 de lei, insa cu doar doua saptamani in urma, de ziua Energeticianului, toti angajatii de la complexuri au primit alte prime in valoare de 600 sau 300 de lei.

In plus, salariatii SNLO, aproape 8000 si ai Complexului Energetic Rovinari, 2400, vor avea parte si de o masa festiva, in timp ce la Turceni cei 1800 de angajati se vor bucura si de o zi libera. Si pentru ca este totusi criza financiara, conducerea SNLO a comunicat faptul ca masa festiva a minerilor va fi una fara fast.

Odata cu vestea acordarii primelor, prevazute in Contractul Colectiv de Munca, minerii de la SNLO au aflat si ca vor intra din nou in somaj tehnic pentru alte doua saptamani.

Sursa: jurnalul.ro

Biroul imposibil de rostit - N.U.C.R.C.A.R.U.A.E.C.D.U.D.B.D.U.A.D.... Alternative pentru brandul Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x