Antena Căutare

Adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor au fost convocate astăzi pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la ”iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu”

Adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor au fost convocate marţi pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la ”iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor”.

​În data de 16 ianuarie 2020, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel conform art. 50 alin. 4 şi art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor.

​De asemenea, Secţia pentru judecători a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

​La aceeaşi dată, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) şi art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor.

Şi Secţia pentru procurori a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

Sursa : news.ro

Biserica reacționează după ce Cristina Țopescu a fost incinerată! Ce interzice religia - VIDEO... Ministerul Justiţiei, aşteptat să anunţe rezultatele procedurii pentru desemnarea procurorului general şi a procurorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x