Antena Căutare

S-a respirat moarte în București! Aerul a fost de zece ori mai otrăvit. Situaţia gravă a fost confirmată de oficiali, care au dat vina pe vânt şi pe curăţenia de Lăsata Secului

Alertă de poluare în Capitală! Valorile au depăşit de zece ori nivelul admis. Oamenii s-au plâns la 112 că aerul este irespirabil. Ministrul Mediului a confirmat situaţia după câteva ore. Însă a dat vina pe curăţenia din gospodării şi pe vânt.

Acum, aplicaţiile care monitorizează calitatea aerului indică valori normale. Primarul Capitalei îi cere ministrului Mediului să explice urgent ce a provocat poluarea record.

Un nor gros de praf, amestecat cu monoxid de carbon şi gaze toxice, a acoperit Bucureştiul încă din timpul nopţii. Dimineaţă, aerul era irespirabil în mai multe zone ale Capitalei. Cifrele înregistrate de staţiile de măsurare a calităţii aerului au confirmat poluarea record. Valorile au fost şi de zece ori peste limita admisă.

Cartiere întregi au rămas acoperite de smog chiar şi după orele prânzului. Oamenii au postat pe reţelele de socializare fotografii în care surpind ceaţa toxică.

Sunt opt staţii ale Agenţei de Mediu care au indicat poluarea record. Peste 50 de alte aparate neomologate au arătat şi ele valori uriaşe. Cele mai mari depăşiri au fost la poluatorii chimici şi la particule de praf care pătrund adânc în organism.

Autorităţile şi-au dat seama ce aer respiră bucureştenii abia după zece ore de la apariţia fenomenului. Nici Garda de Mediu şi nici Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu au făcut măsurători în teren, iar pe site-ul ministerului Mediului, nu era nicio alertă de poluare. În loc să explice ce s-a întâmplat, Costel Alexe a cerut demisia şefului Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Bucureşti.

În Bucureşti şi Ilfov, sunt înregistrate oficial peste 100 de societăţi care pot arde diferite materiale toxice. Abia astăzi, inspectorii au fost trimişi să verifice activitea lor. Chiar şi aşa, problema nu va fi curând rezolvată. Încă de anul trecut, Capitala s-a confruntat cu valori record de poluare. Pe 6 Ianuarie, valorile erau mai mari decât cele din Sidney, oraş puternic afectat la vremea respectivă de incendiile de vegetaţie.

Cazul Caracal: Cum a fost găsit Gheorghe Dincă în celulă, de către gardieni! Ce ascunde criminalul... Un român a încercat să returneze 14 kilograme de fasole, după ce panica de coronavirus a trecut! Ce răspuns a primit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x