Căutare Live

Aerul poluat creste riscul de a face accident vascular cerebral

Cercetatorii americani au descoperit ca aerul poluat este suficient pentru a creste riscul pe termen scurt de a face infarct sau accident vascular cerebral, relateaza portalul Health.com.

Un studiu facut pe parcursul a 10 ani in orasul american Boston a dezvaluit faptul ca o persoana expusa timp de o zi la un mediu poluat are un risc foarte crescut de a face accident vascular cerebral in urmatoarele 24 de ore.

Oamenii de stiinta au comparat 1.705 cazuri de accidente vasculare cerebrale cu date despre poluarea aerului, incluzand emisiile de carbon ale autoturismelor.

Dupa ce au analizat istoricul medical al pacientilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca riscul de a face un accident vascular este cu 34% mai crescut dupa o zi petrecuta intr-o zona in care calitatea aerului este caracterizata ca fiind moderata de catre Agentia pentru Protectia Mediului.

Potrivit acestor descoperiri, o reducere cu 20% a particulelor poluante din aer ar fi putut preveni 6.100 din cele 184.000 de cazuri de accidente vasculare cerebrale care au avut loc in nord-estul Statelor Unite in 2007.

Foto: hepta.ro

VIDEO! O fisura la bransamentul tevilor de gaze ar fi provocat tragedia de la Sighet... Concediu de ingrijire a copilului, obligatoriu pentru ambii parinti...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri