Antena Căutare

Afla aici metodele prin care sunt inselati clientii la piata!

Cumpara legume si fructe la preturi de nimic, de la tarani, si le vand de zeci de ori mai scump. Insa nu se opresc aici. Samsarii din piete pun in sacosele oamenilor produse stricate si desi sunt obligati de lege, nu dau bonuri fiscale

In orice magazin am intra, muzica din difuzoare se-mpleteste cu zumzetul clientilor. Suntem atat de obisnuiti cu ea, incat nici n-o mai auzim.

In viitor, asta ar putea sa ne usture la buzunare. Explicatia e simpla. Comerciantii platesc fiecarui artist sau compozitor taxe pentru drepturile de autor. Taxe care s-au triplat.

Daca pana in 2011, un comerciant platea in medie 1.270 de lei, pe luna, pentru melodiile ambientale, suma ajunge in prezent la 3.600 de lei. Intr-un an, totalul de plata depaseste 43 de mii de lei. Iar patronii avertizeaza ca nu vor suporta din buzunarul propriu aceste sume.

Solutia cea mai simpla este data tot de cumparatori: sa scoata muzica

Datele arata ca cele 130 de hipermarketuri din Romania trebuie sa plateasca in acest artistilor peste 1,3 milioane de euro.

TAXELE PLATITE DE HYPERMARKETURI CATRE UCMR

2011: 1.270 de lei/luna

2012: 3.600 de lei/luna

Total: 43.200 de lei/an

Sursa: UCMR

Muzica scumpeste mancarea! Taxele platite artistilor s-au triplat... Grija de adult pe umeri de copil! Andrei se incapataneaza sa fie barbatul in casa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x