Antena Căutare

Afla ce schimbari te asteapta cand mergi la medicul de familie!

Ministerul Sanatatii a introdus o serie de reguli noi pentru pacientii care merg la consultatie la medicul de familie, dar si pentru cei care au nevoie de internare in spital, relateaza Antena 3.

Printre cele mai importante schimbari se numara scoaterea unor medicamente de pe lista celor care se compenseaza acum. De asemenea, pacientii vor fi nevoiti sa plateasca intre 10 si 15 lei pentru consultatii neprogramate. Bolnavii cronici vor fi cei care vor avea acces nelimitat la doctor.

Durata medie a internarilor a fost si ea supusa unor modificari si va fi redusa pentru orice afectiune. Astfel, cardiacii vor sta cinci zile in spital, nevroticii, 16, iar diabeticii sapte.

Medicii de familie cu multi pacienti vor fi mai bine platiti pentru ca suma acordata de minister pe pacient va creste de la 3 la 3,5 lei.

Ministrul Sanatatii doreste sa aloce mai multa atentie medicinei de familie si a crescut finantarea pentru acest segment cu 10% fata de anul trecut.

Foto: hepta.ro

VIDEO! Primele imagini de la jaful de 100.000 de euro si semnalmentele suspectilor... Incendiu de proportii in Gorj: 10 hectare de teren au luat foc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x