Antena Căutare

Ai o alternativa de cautare a donatorilor de sange: donor.ro

Cu o singura donatie, poti ajuta pana la trei oameni. Donor.ro isi propune crearea unei alternative de cautare a donatorilor de sange si transmiterea cererilor specifice de sange pentru rezolvarea unor cazuri urgente.

Ca si membru Donor.ro vei avea posibilitatea sa postezi cereri de donare sange (pentru familie, prieteni, cunostinte), sa vizualizezi cererile active si sa primesti cereri de donare specifice profilului tau. In cazul in care grupa, Rh-ul si judetul tau se vor potrivi unei cereri noi, vei fi invitat printr-un e-mail sa donezi sange la Centrul de Transfuzii din judetul tau.

Potentialul donator de sange se prezinta la fisierul centrului de transfuzie, cu un act de identitate, in original (poate fi: buletin sau carte de identitate, carnet de conducere eliberat in Romania, pasaport, document provizoriu de identitate, carnet de serviciu, in cazul militarilor). Lista completa a conditiilor si a centrelor care colecteaza sange, pe Donor.ro.

Posibilii donatori trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Cei care pot dona trebuie sa fie cetatean roman sau cetatean strain (care locuieste in Romania de cel putin un an si care poate prezenta acte doveditoare in acest sens), sa aiba o stare buna de sanatate, sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani, o greutate peste 58 kg la femei si 60 kg la barbati. In cazul persoanelor supraponderale se va calcula IMC (indicele de masa corporala).

Cei cu Rh negativ (15% din populatie) trebuie sa primeasca obligatoriu sange Rh negativ, pe cand cei cu Rh pozitiv pot primi sange Rh pozitiv sau negativ.

Cateva dintre afectiunile care te exclud definitiv de pe lista donatorilor sunt: schizofrenia, epilepsia, diabetul zaharat, ciroza hepatica, astm bronsic, alegie severa.

Nu se fumeaza inainte de donare!

Sursa: donor.ro

Sursa foto: flickr.com

Romania a intrat in programul Google Maps... Rasnov: Politistii controleaza trandafirii furati de oameni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x