Antena Căutare

Al doilea "pod al prieteniei" este aproape gata! Calafat-Vidin va fi inaugurat peste doua zile

Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat peste doua zile. Atunci, premierul Victor Ponta il va traversa, alaturi de primul-ministru al Bulgariei. Cu toate acestea, circulatia pe pod va fi deschisa abia la anul.

In acest moment, partea bulgara lucreaza la ultimul segment al podului Calafat-Vidin. Mai sunt insa multe de facut. Bulgarii trebuie sa treaca la lucrarile de finisare si sa monteze pe mijlocul podului calea ferata. Asta inseamna ca mai au nevoie de cel putin sase luni. Romanii au fost mai rapizi.

“Partea romaneasca este gata in proportie de 95%, urmand ca atunci cand va fi gata podul sa se faca conexiunile si podurile, mai ales pentru calea ferata sunt problem”, a declarat directorul Companiei Nationale de Autostrazi, Mircea Pop.

Ce-i drept, au avut mult mai putine de facut. Mai exact, cinci kilometri de cale ferata si o statie terminala pentru controlul comun al traficului si taxare. Investitie care s-a ridicat la aproape 50 de milioane de euro.

Punctul de control comun al traficului este gata, mai sunt de adus doar cabinele, aici vor lucra si romani si bulgari. Taxele rutiere vor fi incasate de partea romana, iar bulgarii vor incasa taxele feroviare

Bulgarii au avut de realizat podul feroviar si rutier cu patru benzi, un terminal feroviar pentru marfuri si sapte kilometri de cale ferata. Platesc aproape 225 de milioane de euro. Vor fi insa principalii beneficiari.

Transportatorii din sud, care ar fi traversat Romania de la Nadlac la Giurgiu vor intra in Romania pe la Drobeta-Turnu-Severin si vor parcurge astfel pe teritoriul Romaniei doar putin peste 120 de kilometri, in loc de aproape 700. Asta inseamna ca, vor plati mai putin pentru carburant si rovinieta. Exista insa si o parte de castig daca ne gandim ca noul pod va atrage transportatori care alegeau pana acum ruta Serbia-Bulgaria, ocolind Romania.

Podul peste Dunare intre Calafat si Vidin va avea un trafic estimat de 100.000 de vehicule in primul an de la punerea in functiune.

Profesorii ar putea primi bani pentru haine... Copiii au ajuns sa vanda droguri adultilor. O minora vindea cannabis alaturi de tatal sau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x