Antena Căutare

Încă un caz de coronavirus în România. Pacientul infectat cu Covid-19 se află în Timișoara

Încă un pacient din Timișoara a fost infectat cu Covid-19, rezultatul testului pentru coronavirus fiind unul pozitiv. Potrivit Ministerului Sănătății, este al patrulea caz de coronavirus înregistrat în România, după "pacientul unu", vindecat din judetul Gorj, unul în Timișoara și un altul în Cluj Napoca.

Încă un caz de coronavirus în România. Pacientul infectat cu Covid-19 se află în Timișoara
Coronavirus în România | Profimedia

La ora 14:30, oficialii din Ministerul Sănătății urmează să susțină o nouă conferință pe tema coronavirusului.

Ministerul Sănătății a confirmat cel de-al patrulea caz de infectare cu coronavirus

În cazul recent depistat de medici ar fi vorba despre o persoană care a intrat contact cu femeia infectată cu coronavirus și internată în spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

"În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare", este comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică

Citește și: Raed Arafat a afirmat care sunt gelurile dezinfectate din comerț, utile împotriva coronavirus: "Distrug Covid-19!"

Bilanț coronavirus în România: O persoana vindecată, 3 infectate

Cele două persoane care au fost confirmate cu coronavirus şi care sunt internate la Cluj-Napoca şi Timişoara sunt în stare stabilă, anunţă autorităţile. Marţi, încă un caz a fost depistat în Timișoara, anunță autoritățile. Pacienții se află sub supraveghere medicală și sunt izolați.

Citește și: Cum ne dăm seama dacă suntem purtători de COVID-19

Mai sunt în carantină instituţionalizată 42 de persoane, iar alte 9.431 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Potrivit datelor transmise, marţi dimineaţă, de Grupul de Comunicare Strategică, în continuare, la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 42 de persoane, iar 9.431 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

"Le recomandăm cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află", arată sursa citată, precizând că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru o persoană care, aflată în izolare, a părăsit domiciliul.

90 de ani de Iliescu și alți 30 de la Mineriada: Povară grea pe umerii țării... Şoferii, contabilii şi economiştii, cei mai activi în căutarea unui loc de muncă în luna februarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x