Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Al treilea cutremur în zona Vrancea, în urmă cu puțin timp. Seismul a avut magnitudinea de 3,7 pe Richter

Un nou cutremur s-a produs duminică, la ora 13:32, fiind al treilea înregistrat în ultimele 40 de ore în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,7 pe Richter.

Al treilea cutremur în zona Vrancea, în urmă cu puțin timp

Un nou cutremur, cel de-al treilea, s-a produs duminică în zona Vrancea, magnitudinea seismului fiind de 3,7 pe scara Richter, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 130 km, în judeţul Vrancea, la ora locală 13:32.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 84 km Est de Braşov, 90 km Sud de Bacău, 105 km Nord-Est de Ploieşti, 113 km Vest de Galaţi, 116 km Nord-Vest de Brăila şi 155 km Nord de Bucureşti.

Mai multe cutremure în zona Vrancea, de la începutul lunii august

Precedentele două cutremure au avut intensităţi de 3,4 şi 3,5 pe scara Richter şi s-au produs în judeţele Buzău şi Vrancea. De la începutul lunii august, în România au avut loc 14 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Recomandari