Antena Căutare

ALERTA! Cerul Romaniei s-ar putea inchide din nou

Romania poate intra din nou, de miercuri dimineata, sub incidenta codului rosu pentru aviatie, potrivit celor mai recente informatii despre evolutia norului de cenusa vulcanica transmise, marti seara, de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

Ministerul Mediului si Padurilor a primit date de ultima ora privind evolutia norului de cenusa produs de eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei. MET Office a actualizat hartile privind evolutia norului de cenusa vulcanica, din care rezulta ca, incepand cu data de 21 aprilie, ora 9.00, Romania poate intra din nou sub incidenta codului rosu pentru aviatie


Sursa citata afirma din nou ca, avand in vedere curentii de aer si traiectoriile acestora la altitudini mai mici de 2.000 de metri, in urmatoarele 24 de ore "este exclusa posibilitatea depasirii concentratiilor maxim admise de substante poluante pe teritoriul Romaniei.

Intr-o conferinta de presa de marti dupa-amiaza, secretarul de stat in Ministerul Mediului Ioan Mircea Cotosman declara ca din analizele datelor provenite din reteaua nationala de monitorizare a calitatii aerului reiese ca nu au existat depasiri ale valorilor limita pentru posibilii agenti poluanti.

"Putem spune ca trecerea norului de cenusa vulcanica pe deasupra Romaniei nu a afectat calitatea aerului", a spus el, precizand ca a fost analizata si calitatea apei de ploaie cazuta in ultimele ore in Romania, rezultatele preliminare aratand ca nu a existat fenomenul de ploaie acida.

"Caracterul acid al precipitatiilor cazute in ultima perioada nu a fost unul de o anvergura ingrijoratoare", a mai spus Cotosman, precizand insa ca mai multe detalii vor fi date publicitatii dupa finalizarea analizelor amanuntite de laborator.

Se reia traficul aerian!... Nepoata lui Miron Mitrea, atacata si talharita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x