Antena Căutare

Alerta de antrax la Tulcea! Un tanar a murit, iar altul este internat in spital cu simptomele bolii

Un tanar suspect de infectare cu Antrax a murit, noaptea trecuta, la spitalul din Tulcea. Un prieten de-al sau a ajuns si el la medic, cu aceleasi simptome. Testele facute in judet au confirmat ca este vorba despre Antrax, dar medicii asteapta si rezultatele de la Institutul Cantacuzino.






Analizele tanarului decedat indicau prezenta bacteriei ucigase. Aceste probe au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru un verdict mai clar. Medicii banuiesc ca au de-a face cu Antraxul cutanat.

Cum se manifesta boala

Bacteria intra in ranile deschise ale oamenilor si se transforma in leziuni specificie bolii. Este cea mai usoara forma de Antrax si tot are o rata a mortalsitatii de 20%. O alta forma a bolii apare dupa consumul de carne infectata si poate ucide 3 din 5 bolnavi. Cea mai grava forma de Antrax este cel pulmonar, care aduce moartea in 90% din situatii.

Descoperita la timp, boala poate fi controlata cu un tratament dur cu antibiotice.

Simptomele Antraxului sunt printre cele mai variate. De la febra si tuse uscata, pana la dureri musculare si de cap. In judetul Tulcea, ultimul caz de Antrax a fost descoperit acum 11 ani.

O brasoveanca cere despagubiri de 13 miliarde de euro pentru suferintele tatalui sau, fost detinut politic... IMAGINI SOCANTE! Tanara lovita pe zebra de un camion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x