Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Alertă de pestă porcină! Grădina zoologică din Galaţi are porci mistreți infestați!

Este alertă la grădina zoologică din Galaţi, după ce în zonă au fost descoperiţi doi porci mistreţi morţi, infestaţi cu pestă porcină. S-au luat şi măsuri speciale.

Este alertă la grădina zoologică din Galaţi, după ce în zonă au fost descoperiţi doi porci mistreţi morţi, infestaţi cu pestă porcină. S-au luat şi măsuri speciale.

Vizitatorii pot intra la Zoo doar dacă se şterg pe picioare, pe covoare dezinfectante. Pericolul este cu atât mai mare cu cât în parc trăiesc 23 de porci vietnamiezi şi mistreţi.

Autorităţile au luat decizia să sacrifice toţi mistreţii aflaţi în libertate. Sute de madanezi ar putea fi ucişi pentru a nu răspândi virusul.

Afllată la 20 de kilometri de Galaţi, la intrarea în Pădurea Gârboavele, Grădina Zoologică este una dintre atracţiile zonei. Autorităţile sunt în alertă acum după ce au descoperit în pădure doi porci mistreţi morţi din cauza pestei porcine. Au impus măsuri speciale pentru a proteja animalele sălbatice de la zoo: vizitatorii sunt obligaţi să se şteargă pe picioare pe covoare dezinfectante, altfel nu sunt lăsaţi să intre.

În pericol sunt cei 22 de porci vietnamezi şi un porc mistreţ care trăiesc la Grădina Zoologică. Păsările ar putea aduce virusul înăuntru.

Autoritățile au stabilit o zonă de protecție în jurul focarului din Pădurea Gârboavele, de 13 km, care include şi localităţi din apropiere Tulceşti, Tatarca, Şiviţa, Ijidileni, Frumuşiţa şi Odaia Manolache.

Vânătorii inspectează zona şi au ordin să împuşte în următoarele zile mistreţii din fondul cinegetic. Autoritățile se tem că virusul pestei porcine ar putea fi împrăștiat și de cei 300 de câini comunitari care trăiesc în pădure. Dacă maladia se va răspândi, se ia în calcul uciderea maidanezilor. Accesul turiştilor în pădure va fi restricţionat.

În România, sunt înregistrate acum peste 190 de focare de pestă porcină în 77 de localităţi din 18 judeţe. O situaţie gravă este în localitatea Suhaia din Teleorman, unde 600 de animale sunt sacrificate din cauza pestei

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro