Antena Căutare

Alertă după ce virusul mortal a ajuns în Europa! Tuse și febră, simptomele primul francez infectat, după ce s-a întors din vacanță fusese în vacanță din China

Alertă după ce virusul mortal din China a ajuns în Europa! Trei fracezi sunt infectați cu coronavirus și se știe că unul dintre ei fusese într-o excursie în zona de pericol. La doar câteva ore de la revenirea în țară, bărbatul s-a prezentat la spital cu febră și tuse.

Potrivit ministrului francez al sănătății, Agnès Buzyn, este vorba despre pacienți din orașele Paris și Bordeaux.

"Suntem pe cale de a reconstitui istoricul acestor pacienţi pozitivi pentru a contacta persoanele cu care s-au intersectat", a explicat ministrul, subliniind că perioada de incubaţie este probabil "în jur de şapte zile, între două şi 12 zile".

"Avem astăzi primele cazuri europene, posibil pentru că am pus la punct testul foarte rapid şi suntem capabili să le identificăm", a adăugat ministrul francez al sănătăţii, potrivit Agerpres.

Primele date despre răspândirea coronavirusului în Europa

Sabina Iosub a urmărit informațiile din presa franceză și le-a prezentat, în direct, la Antena 3.

"Sunt date importante care vin din Franța. Ministrul francez al Sănătății sublinia faptul că sunt doi pacienți care sunt infectați cu noul coronavirus chinezesc în Franța. Este vorba despre un pacient in Bordeaux și un al doilea pacienta spitalizat în Paris.

Ce se știe în acest moment despre persoana de 48 de ani din Bordeaux e că este de origine chineză, dar locuiește în Franța. S-a întors joi din China, după o excursie acolo. S-a prezentat apoi, în ziua următoare cu febră și cu tuse într-unul dintre centrele de urgență. A fost imediat internat și izolat.

Abia astăzi s-au pozitivat testele. Despre cel de-al doilea pacient, cel din Paris, în acest moment nu există un dosar al său, să se știe exact de unde ar fi putut lua virusul.

Ambii pacienți sunt izolați în acest moment în camere cu presiune negativă ca virusul să fie izolat. Există un apel foarte important pe care îl fac autoritățile din Franța și anume să nu se prezinte la unitățile de urgență cei care se simt rău, care au febră, tușesc sau care au semne de întrebare în legătură cu un posibil contact cu persoane care traversat acea zonă a Chinei. De ce?

Pentru că, de obicei, în centrele de urgență sunt oameni fragili, cu o stare de sănătate mai slabă și pot contacta mai ușor acel virus. În cazul în care au suspiciuni, trebuie să sune la numărul de urgență și se va prezenta cineva la ei în Franța pentru a-i controla și pentru a decide dacă este vorba despre un astfel de coronavirus", a spus Sabina Iosub.

Amenzi de peste 28.000 de lei şi 13 permise de conducere reţinute, în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri în Capita... Trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul ucigaș, confirmate în Franța: Ce măsuri de siguranță a luat România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x