Antena Căutare

Alertă în toată România: E invazie în şcoli! Mii de elevi au fost afectați, iar focarele se extind

Noul an şcolar a început cu o invazie de păduchi în şcoli. Oficial, doar în Bucureşti, peste 200 de elevi au luat păduchi în clasă. Neoficial, pediculoza se extinde pentru că părinţii nu raportează la şcoală astfel de situaţii - le ţin secrete, de ruşine. Elevii cu păduchi trebuie izolaţi cel puţin trei zile

Noul an şcolar a început cu o invazie de păduchi în şcoli. Oficial, doar în Bucureşti, peste 200 de elevi au luat păduchi în clasă. Neoficial, pediculoza se extinde pentru că părinţii nu raportează la şcoală astfel de situaţii - le ţin secrete, de ruşine. Elevii cu păduchi trebuie izolaţi cel puţin trei zile.

Păduchii sunt niste paraziţi care trăiesc pe corpul nostru, pe păr în special. Medicii şcolari efectuează acest control din ce în ce mai des în şcolile din România. Numărul focarelor creşte pe zi ce trece. De la începutul anului şcolar, mii de elevi şi preşcolari au fost depistaţi cu păduchi. Cei mai mulţi, în judeţele Sibiu, Mureş şi Neamţ. În Capitală, doar în prima săptămână s-au înregistrat 234 de cazuri.

Cei mai mulţi iau păduchii de la locurile de joacă şi din cluburile de copii, apoi de la şcoală sau de la grădiniţă. Când sunt depistaţi, copiii sunt trimişi acasă cel puţin trei zile, iar toţi ceilalţi elevi din colectivitate sunt verificaţi de medicii şcolari. Se pot întoarce la cursuri după tratament şi DOAR cu avizul medicului de familie.

Tratamentele nu sunt doar pentru vindecare, ci şi pentru prevenţie. Şampon, loţiune sau spray.

Lovitură cruntă pentru zeci de mii de români! Au fost anunțate CONCEDIERI MASIVE... Schimbare majoră în viața pensionarilor, din 2019. Anunțul momentului: Ce se întâmplă cu banii de pensii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x