Antena Căutare

Alertă MAXIMĂ! Ce se poate întâmpla cu mii de conturi DIN ROMÂNIA în timpul Black Friday! Dacă vedeți asta, ANUNȚAȚI POLIȚIA

Black Friday este un eveniment important pentru toată lumea, nu-i așa? Infractorii cibernetici nu fac excepție, se pregătesc și ei din timp pentru Black Friday

Black Friday este un eveniment important pentru toată lumea, nu-i așa? Infractorii cibernetici nu fac excepție, se pregătesc și ei din timp pentru Black Friday.

Toamna, multe persoane care au nevoie de un produs electronic, electrocasnic sau de un gadget, așteaptă reducerile de Black Friday. Totodată, mai e pericolul din perioada sezonului de cumpărături din apropierea sărbătorilor de iarnă. Evident, pregătirile infractorilor cibernetici sunt de altă natură, dar oarecum asemănătoare cu ale utilizatorilor de bună-credință.

Scanează internetul în căutarea unor site-uri cu oferte bune de Black Friday doar pentru a le putea imita și trimite ulterior link-uri de phishing. O fac în speranța că vor găsi cât mai mulți creduli care să își treacă acolo datele de card.

Din datele noastre din anii trecuți, numărul paginilor de phishing financiar crește cu aproape 10% în ultimul trimestru din an, adică în preajma Black Friday și cumpărăturilor de Crăciun. Capcanele preferate de infractorii cibernetici sunt magazinele online și sistemele de plată cunoscute. Numele sonore le asigură credibilitatea și îi fac pe utilizatori să renunțe la orice precauție, ca să poată cumpăra la prețuri incredibil de mici produse de marcă. Unii dintre atacatori sunt și mai curajoși: creează magazine false de la zero, fără să imite vreunul real, și le populează cu oferte din categoria „sună prea bine ca să fie adevărate“.

Cât despre pregătirile de care ziceam, ele încep înainte de Black Friday, iar prin luna octombrie putem vedea că astfel de site-uri sunt deja online, pregătite să culeagă roadele de Black Friday și de Crăciun, când toată lumea caută cadouri. În România, Black Friday a început deja și e cazul să te protejezi.

Află cum rămâi în siguranță online în timpul Black Friday.

Se fac angajări! Peste 4.600 de locuri de muncă doar în București... Urșii, un pericol? Foamea îi aduce în fiecare seară în staţiunile de pe Valea Prahovei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x