Alertă METEO ANM: Cod galben de ploi, descărcări electrice și grindină

Meteorologii ANM au emis un nou cod galben de ploi, frecvente descări electrice, intensificări ale vântului.

Meteorologii ANM au emis un nou cod galben de ploi, frecvente descări electrice, intensificări ale vântului.

ANM, cod galben de ploi

Data emiterii : 15-06-2018 oră 7 Nr. mesajului : 1
Valabil de la : 15-06-2018 oră 7:40 pană la : 15-06-2018 oră 9:00

În zonă : Județul Giurgiu: Răsuceni, Vedea, Putineiu, Găujani, Malu, Toporu, Gogoșari;
Județul Teleorman: Alexandria, Tigănesti, Drăgănesti-Vlasca, Bragadiru, Poroschia, Marzănesti, Storobăneasa, Pietrosani, Contești, Cervenia, Vitănesti, Măgura, Izvoarele, Branceni, Năsturelu, Frumoasă, Smardioasa, Bujoru, Bujoreni, Răsmiresti;

Se vor semnala : frecvențe descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici
Fenomene asociate : averse care vor cumula 15..20 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cum va fi vremea din 15 iunie

Vremea din 15 iunie se anunță ploioasă, cu risc crescut de inundații. Prognoza meteo anunță furtuni masive, instabilitate termică crescută.

Potrivit vremea.ro, Vineri instabilitatea atmosferica va rămâne la ordinea zilei în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, unde pe spații relativ extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Izolat (îndeosebi la munte) cantitățile de apa pot ajunge până la 15-20 de mm. În restul zonelor țării aversele de ploaie își vor face apariția doar izolat și vor fi slabe cantitativ.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 și 30 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 27-32 de grade în Oltenia, 30-34 de grade în Muntenia și Dobrogea (cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra pe litoral și în estul Deltei Dunării) și 27-32 de grade în Moldova. De altfel, meteorologii de la ANM au emis o serie de coduri galbene de ploi torențiale.

Vremea din 15 iunie la București

Locuitorii Capitalei nu vor scăpa de furtuni cu fulgere, așteptate încă din primele ore ale dimineții. Temperaturile sunt mari, maxima zilei fiind de 32°C, iar minima de 19°C. Cantitățile de apă vor fi foarte mari, în jur de de 6 l/m².

Prognoza meteo din 15 iunie la munte

Deși cerul este senin, ploile își vor face apariția. Maxima zilei este de 28°C, iar minima de 15°C. Ploile cu aspect de furtună vor continua în fiecare zi din weekend!

Ultimele știri