Antena Căutare

Alertă pe litoral! Mai multe persoane s-au îmbolnăvit din cauza stafilococului auriu!

Toxiinfecţia alimentară de la jumătatea lunii iulie la un complex hotelier din staţiunea Venus, unde 19 persoane s-au îmbolnăvit, a fost provocată de un stafilococ auriu preluat de la angajaţi, focarul fiind declarat închis

Toxiinfecţia alimentară de la jumătatea lunii iulie la un complex hotelier din staţiunea Venus, unde 19 persoane s-au îmbolnăvit, a fost provocată de un stafilococ auriu preluat de la angajaţi, focarul fiind declarat închis.

Potrivit Mediafax, focarul de toxiinfecţie alimentară, în urma căruia 19 persoane s-au îmbolnăvit uşor, trei dintre ele fiind internate câteva ore în spitalul din Mangalia, a fost determinat de toxina Staphylococcus aureus hemolitic (stafilococul auriu), calea de transmitere fiind digestivă.

Sursa de contaminare a fost stabilită în rândul personalului din blocul alimentar.

"Purtătorii au fost scoşi din blocul alimentar în vederea tratamentului de sterilizare şi vor fi reprimiţi la locul de muncă doar după controlul bacteriologic negativ”, au declarat, vineri, reprezentanţii DSP Constanţa, adăugând că îmbolnăvirile au fost cauzate de nerespectarea măsurilor de igienă individuală şi de la locul de muncă de către personalul din blocul alimentar.

Lovitură GREA pentru românii din străinătate. Impozite de 24 la sută pentru salariile obținute în afara României!... Schimbarea la față. Obiceiuri și superstiții într-o zi sfântă pentru ortodocșii de pretutindeni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x