Antena Căutare

Alexandru Rafila, anunț: Când putem spune că epidemia de COVID s-a încheiat. "Dacă masca este purtată 90% virusului dispare în câteva săptămâni"

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, spune când putem considera că epidemia de coronavirus s-a încheiat. Acesta mai spune că "dacă masca de protecţie este purtată de 90% dintre persoane, circulaţia virusului, în câteva săptămâni".

Alexandru Rafila, anunț: Când putem spune că epidemia de COVID s-a încheiat. "Dacă masca este purtată  90% virusului dispare în câteva săptămâni"
Alexandru Rafila, anunț: Când putem spune că epidemia de COVID s-a încheiat. "Dacă masca este purtată 90% virusului dispare în câteva săptămâni"

"Trebuie să menținem acest indice sub 1 sau să se nu depășească în mod obișnuit, pentru că, atunci numărul de cazuri va scădea și putem discuta despre închiderea acestei epidemii.

Ca să poți să ai astfel de perspective, trebuie ca indicele de transmisibilite să fie la valori mai mici, 0,6-0,7, astfel încât să speri că într-un interval poți să discuți despre eliminarea transmiterii într-o țară", spune Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății.

Veste bună! Enoriașii vor putea participa la slujbele religioase, dar în CONDIȚII speciale! Ușile lăcașelor de cult rămân încă închise

Despre măsurile de relaxare: acestea vor mai suferi modificări până la adoptare.

"Nu există măsuri perfecte care să evite orice posibilitate de transmitere a infecției, așa cum nu există siguranță pentru orice activitate umană.

Al treilea element era legat de modul de respectare a măsurilor. Sunt studii care arată că dacă masca de protecție e utilizată de 90% dintre persoane, circulaia virusului, în câteva săptămâni se oprește.

Dacă 80% respectă sau utilizează corect masca, lucrurile staționează și dacă mai puțin de 80% o utilizează corect, numărul crește."

NU se deschid barurile, cafenelele și restaurantele! Hotelurile vor funcționa după următoarele reguli stricte

Despre redeschiderea bisericilor: vor fi probleme, mai ales dac lumea va respecta distanța între cei care participă.

Măsurile OFICIALE pentru toate școlile! Vizează elevii claselor terminale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul

"În ceea ce privește mijloacele de transport, sunt destul de reținut. Una e să recomanzi, și alta să poți să pui la dispoziție suficiente mijloace de transport, cu o suficientă frecvență, care să permită aplicarea acestor măsuri. În ceea ce privește transportul, o să fie unul dintre elementele cele mai sensibile în implementare măsurilor recomandate".

Document OFICIAL INSP: Au fost publicate măsurile de relaxare! Care sunt noile recomandări aplicate după 15 mai

Veste bună! Se întâmplă acum în Spania. Autorităţile spaniole au dat vestea cea mare... Bulgaria, tara care NU a închis Bisericile are doar 84 de decese. Premierul se implică în dezvoltarea economiei "Of...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x