Antena Căutare

Când ar putea reveni restricțiile în România! Alexandru Rafila, declarație de ultimă oră! „Transmiterea comunitară este evidentă”

Profesorul Alexandrul Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a spus în ce situație crede că ar putea reveni restricțiile în România.

Când ar putea reveni restricțiile în România! Alexandru Rafila, declarație de ultimă oră! „Transmiterea comunitară este evidentă”

Alexandru Rafila a spus că în cazul în care numărul infectărilor zilnice va ajunge la 500 ar putea fi luate măsuri care să oblige populaţia să respecte măsurile minime de prevenţie.

„Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînţeles că este şi o rată a transmiterii care depăşeşte 1% în acest moment şi numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienţi aflaţi în spitalizare a crescut de la circa 4.900 la 5.800. Procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%. Rata de multiplicare, în jur de 1,2%”, a spus, miercuri, Alexandru Rafila la un post radio conform Realitatea.net.

Potrivit raportărilor oficiale, până în acest moment în ţara noastră au fost confirmate 24.806 de cazuri, iar bilanţul persoanelor decedate este situat la 1.555.

Conform profesorului Rafila, un studiu naţional cu privire la cazurile de infectare cu noul coronavirus a fost iniţiat.

„A început colectarea de către judeţe, pe măsură ce se acumulează vor fi trimise la INSP. Nu ştiu dacă se dau rezultate intermediare, de obicei se analizează toate serurile şi, la sfârşit, trebuie să avem o opinie. Dacă dăm rezultate parţiale, nu va avea semnificaţie”, a mai spus Alexandru Rafila, la un post de radio,potrivit Realitatea.net.

Trafic rutier întrerupt pe Autostrada Soarelui după ce două tir-uri s-au ciocnit, iar unul dintre ele a luat foc... Viitura de pe Prut a ajuns în România; apa a depăşit cu 2 metri cota de pericol. Locuinţele din lunca inundabilă a râulu...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x