Antena Căutare

Doctorul Alexandru Rafila, semnal de alarmă! Ce greșeli se fac în România, în criza generată de COVID-19  „Lucrurile pot fi ținute sub control, dar greșim!”

Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat unde greșește România, în criza generată de noul coronavirus (COVID-19). 

România are două mari priorități, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, una dintre ele find întărirea Institutului Național de Sănătate Publică, responsabil cu supravegherea epidemiologică și prognozele în ceea ce privește evoluția acestei boli, potrivit doctorului Alexandru Rafila.

„Avem două priorități. Una este legată de continuitatea funcționalității sistemului de asistență medicală în toate spitalele care tratează sau ar putea să trateze pacienții cu COVID 19. Dar să nu uităm că există multe alte patologii în această țară, în afară de infecția cu coronavrus”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Președintele Societății Române de Microbiologie atrage atenția că nu peste tot în țară sunt respectate recomandările de la nivel central, iar acest lucru trebuie remediat cât mai repede posibil.

„Al doilea element care trebuie neapărat regândit e legat de partea de sănătate publică. Știți bine că Institutul Național de Sănătate Publică are răspunderea din punct de vedere legal a supravegherii epidemiologice, a realizării prognozelor în ceea ce privește evoluția acestei boli și coordonarea cu autoritățile de sănătate publică județene. Asta trebuie neapărat întărit. În teritoriu, lucrurile pot fi ținute sub control dacă avem o uniformitate în gândire și mod de acționare, iar asta nu se întâmplă în acest moment”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ministerul Apărării a cumpărat, din Olanda, un spital modular de izolare şi tratament, care va fi amplasat la Constanţa... Alte 123 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Numărul total a ajuns la 1.029 de cazuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x