Căutare Live

Alimentele congelate cresc riscul de boli cronice

Mare atentie la produsele congelate pe care le mancati! Daca nu respecta conditiile de pastrare, consumul de alimente congelate creste riscul de boli cronice, avertizeaza specialistii. Iar imediat apar toxiinfectiile alimentere. Organele de pasare din tari exotice au invadat piata romaneasca, in ultima vreme. Se vand la preturi de nimic si au termene de valabilitate pana la doi ani. La ce trebuie sa fiti atenti cand cumparati alimente congelate, urmariti in materialul urmator.

Acestea sunt riscurile la care ne expunem atunci cand mancam alimente congelate care nu au fost pastrate cum trebuie. Mai exact, din momentul congelarii pana ajunge in farfurie, produsul trebuie tinut continuu la o temperatura de minus 18 grade. Iar cand a fost decongelat, trebuie consumat imediat sau distrus.

In fiecare an, Romania importa mai bine de 2 500 de tone de ficat de pui din Brazilia in valoare de peste un milion si jumatate de euro.

65 % dintre retelele de distributie a energiei electrice din Romania sunt uzate moral, arata ultimele statistici. Iar un roman sta fara curent electric mai bine de 10 ore intr-un an. Mai grav este, insa, ca un produs recongelat este foarte greu de depistat.

Specialistii recomanda sa alegeti cu antentie din raft alimentele congelate. Pestele se numara printre cele mai perisabile alimente. Nu trebuie lasat la congelat mai mult de jumatate de an. Carnea de porc, oaie si vita poate fi pastrata cel mult un an de zile. Asa ca nu uitati sa puneti eticheta cu ziua in care ati bagat punga cu alimente la congelator.

Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... Bataie cu topoare si bate intre doua grupuri de rromi din Gheorghieni...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri