Antena Căutare

Alimentele congelate cresc riscul de boli cronice

Mare atentie la produsele congelate pe care le mancati! Daca nu respecta conditiile de pastrare, consumul de alimente congelate creste riscul de boli cronice, avertizeaza specialistii. Iar imediat apar toxiinfectiile alimentere. Organele de pasare din tari exotice au invadat piata romaneasca, in ultima vreme. Se vand la preturi de nimic si au termene de valabilitate pana la doi ani. La ce trebuie sa fiti atenti cand cumparati alimente congelate, urmariti in materialul urmator.

Acestea sunt riscurile la care ne expunem atunci cand mancam alimente congelate care nu au fost pastrate cum trebuie. Mai exact, din momentul congelarii pana ajunge in farfurie, produsul trebuie tinut continuu la o temperatura de minus 18 grade. Iar cand a fost decongelat, trebuie consumat imediat sau distrus.

In fiecare an, Romania importa mai bine de 2 500 de tone de ficat de pui din Brazilia in valoare de peste un milion si jumatate de euro.

65 % dintre retelele de distributie a energiei electrice din Romania sunt uzate moral, arata ultimele statistici. Iar un roman sta fara curent electric mai bine de 10 ore intr-un an. Mai grav este, insa, ca un produs recongelat este foarte greu de depistat.

Specialistii recomanda sa alegeti cu antentie din raft alimentele congelate. Pestele se numara printre cele mai perisabile alimente. Nu trebuie lasat la congelat mai mult de jumatate de an. Carnea de porc, oaie si vita poate fi pastrata cel mult un an de zile. Asa ca nu uitati sa puneti eticheta cu ziua in care ati bagat punga cu alimente la congelator.

Bataie cu topoare si bate intre doua grupuri de rromi din Gheorghieni... Sute de familii au de suferit dupa prabusirea combinatului Mechel, din Campia Turzii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x