Antena Căutare

Leproșii din România, salvați de la foame? Câți bani de mâncare le va da zilnic Guvernul celor 10 pacienți rămași la Spitalul Tichileşti

Alocația de hrană pentru pacienții de la singurul spital pentru bolnavii de lepră din ţară, Spitalul Tichileşti din judeţul Tulcea, va fi majorată de Guvernul României de la 11 lei la 20 de lei.

Alocația de hrană pentru pacienții de la singurul spital pentru bolnavii de lepră din ţară, Spitalul Tichileşti din judeţul Tulcea, va fi majorată de Guvernul României de la 11 lei la 20 de lei.

„Este un proiect prin care corectăm o situaţie dificilă în care se află semeni de-ai noştri. Mă refer la pacienţii internaţi la spitalul Tichileşti, caz semnalat şi de mass-media. Decizia pe care o luăm astăzi este de a oferi o sumă aproape dublă pentru norma zilnică de hrană. Dorim să asigurăm pacienţilor un trai decent pentru că acest spital este practic casa lor”, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Spitalul Tichileşti este un spital de monospecialitate şi singurul din România care tratează şi îngrijeşte bolnavii de lepră, având o secţie unică de 15 paturi. El se află în subordinea Ministerului Sănătăţii. În prezent mai trăiesc în acest spital 10 pacienţi, cu vârste între 50 şi 90 de ani, potrivit News.ro.

Propunerea de majorare a alocaţiei de hrană a venit de la Ministerul Sănătăţii, după ce la sfârşitul lunii septembrie o angajată a Spitalului Tichileşti a făcut apel pe Facebook la oameni să doneze fructe şi legume pentru hrana bolnavilor aflaţi în îngrijire aici.

„Vă scriu în speranţa că sunt gospodari care pot şi îşi doresc să facă un bine. Aş vrea să îi rog să doneze, sau să dăruiască, sau să facă pomana cu câteva legume care le prisosesc. Eu lucrez la singurul spital din România care îngrijeşte bolnavi de lepră - Spitalul Tichileşti (Isaccea, judetul Tulcea). În prezent, mai avem 10 pacienţi internaţi. Problema e că statul alocă doar 11 lei/zi/om pentru hrană. Suma este foarte mică pentru a putea asigura trei mese pe zi, şi preţurile la alimente sunt aşa cum ştim cu toţii. Dacă e cineva dispus să doneze, să ştiţi că nu avem nevoie de cantităţi mari, ci doar cât să punem pentru iarnă nişte castraveţi la murat, un bidon de varză, câteva (20-30) de borcane de compoturi şi gem. Orice e bine-venit. Totul pentru 10 persoane. Putem veni noi (angajaţii) să culegem, oriunde în Tulcea, Constanţa, Brăila, Galaţi. Sau, dacă doriţi să ne vizitaţi, să ne cunoaşteţi, vă aşteptăm cu drag”, a transmis una dintre angajetele unităţii sanitare pe reţeaua de socializare.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea atunci nu au existat sesizări sau solicitări transmise de conducerea spitalului din Tichileşti la Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea fondurilor de hrana sau alte necesităţi.

Ei sunt elevii campioni la CHIUL! Profesorii sunt îngroziți! Nu mai au loc să le treacă absențele în catalog... Black Friday 2018 Aloshop. Reduceri de 72%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x