Antena Căutare

Alocatia familiala va fi sistata pentru elevii care au media la purtare sub 8

Membrii Guvernului au decis, miercuri, sistarea alocatiei de sustinerea a familiei, in cazul in care media copilului la purtare va fi sub 8. Mai mult decat atat venitul minim garantat va fi asigurat doar in baza unui plan de activitati stabilit pentru beneficiari, informeaza Mediafax.


"Am propus si s-a aprobat stimularea participarii copiilor la actul educativ si am prevazut in mod foarte clar ca orice venit de sustinere a familiei va fi corelat cu participarea copiilor la scoala. Am mers cu masuri extrem de corecte, astfel incat sa stimulam interesul familiei pentru a-si trimite copiii la scoala, si am propus ca, in cazul in care exista medie la purtare sub 8, alocatia sa fie sistata pana la sfarsitul anului. Mesajul meu este foarte clar: trimiteti copiii la scoala!", a declarat ministrul Muncii, Ioan Botis.

Mai mult decat atat, Botis a aratat ca beneficiarii ajutoarelor au la dispozitie in fiecare luna masurile active acordate de catre agentiile de ocupare a fortei de munca.

"Daca, pana in 2010, aceste persoane trebuiau sa se prezinte o data la trei luni pentru a beneficia de masuri active, incepand cu anul 2011, luna ianuarie, aceste persoane beneficiaza de tot pachetul de masuri active pe care il presupune participarea la ceea ce inseamna agentia de forta de munca din fiecare judet", a spus ministrul.

In acelasi timp, venitul minim garantat va fi acordat doar persoanelor care presteaza munca in folosul comunitatii, lunar, toate primariile fiind obligate sa elaboreze un plan de dezvoltare comunitara. In baza rapoartelor cu privire la indeplinirea acestui plan de dezvoltare, se vor putea face decontarile catre persoanele care beneficiaza de venit minim garantat.

Guvernul a mai transmis, in acelasi comunicat, o modificare a reglementarii care impune prezentarea persoanelor beneficiare de venit minim garantat o data la trei luni la agentiile judetene de ocupare a fortei de munca. Potrivit noii legislatii, aceste persoane vor fi obligate sa participe lunar la programele agentiei pentru ocuparea fortei de munca.

sursa:Antena3.ro

Mamele care nasc un al doilea copil in timpul concediului de maternitate primesc inca 600 de lei... Dosarul permiselor ilegale din Capitala: Cei 14 politisti si instructori auto implicati raman in arest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x