Antena Căutare

Oficial. Ministerul Muncii a semnat majorarea de la 1 martie a alocaţiilor pentru copii

Ministerul Muncii anunţă că a elaborat proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, măririle urmând să fie aplicate începând de luna viitoare, de la 1 martie 2019.

Ministerul Muncii anunţă că a elaborat proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, măririle urmând să fie aplicate începând de luna viitoare, de la 1 martie 2019.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică şi urmând să intre într-o şedinţă viitoare a Executivului.

"Ca urmare a deciziei Parlamentului României, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019, MMJS a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 61/1993 şi a Legii 448/2006, care reglementează, în prezent, plata acestor drepturi", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii.

Cât vor fi alocațiile de la 1 martie 2019:

Astfel, potrivit proiectului de OUG, articolul 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: "(1) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte astfel: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3); 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".

Acelaşi proiect de OUG prevede că modificările se aplică începând din 1 martie anul acesta.

Veste uriașă! Când se introduce internetul gratuit în autobuze și tramvaie... Revoltător! S-a aflat sancțiunea pe care a primit-o medicul care a refuzat să trateze o pacientă în stare gravă pe motiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x