Antena Căutare

Alocațiile copiilor vor crește cu rata inflației din 2020. Legea a fost promulgată

Alocațiile copiilor vor crește cu rata inflației de la 1 ianuarie 2020

Alocațiile copiilor vor crește cu rata inflației din 2020. Legea a fost promulgată
Alocatiile copiilor se vor mari din 2020, odată cu rata inflației

Alocațiile copiilor vor crește cu rata inflației din 2020. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care prevede majorarea alocaţiei pentru copii cu rata inflaţiei, începând din anul 2020.

Acestă lege vizează completarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie, pentru a menţine cuantumul acesteia la aceeaşi valoare de piaţă. Altfel spus, de anul viitor alocațiile se vor mări gradual și vor acoperi rata inflației.

„Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, prevede actul normativ.

Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL, dar a fost respins de Senat, însă Camera Deputaţilor l-a adoptat în calitate de for decizional.

„Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei. Din 2020, anual, alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulțumesc tuturor părinților și copiilor pentru susținere!”, a completat Robert Sighiartău, membru PNL.

Un om şi-a pierdut viaţa, iar 15 au rămas pe drumuri după ce mai multe incendii le-au mistuit aseară locuinţele... Efecte ale vântului puternic în judeţele Braşov, Hunedoara şi Sibiu: 35 de acoperişuri desprinse, 7 copaci căzuţi pe ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x