Antena Căutare

E oficial! Toţi copiii vor primi alocaţiile aproape dublate! Iată de când intră în vigoare legea! 

Luna aprilie aduce vești bune pentru sute de mii de copii și adolescenți, care vor încasa, începând de la 1 aprilie, sumele majorate. 

Luna aprilie aduce vești bune pentru sute de mii de copii și adolescenți, care vor încasa, începând de la 1 aprilie, sumele majorate.

Astfel, copii și adolescenții de până la 18 ani ori cei care au împlinit această vârstă, dar învață încă în cadrul unui liceu ori a unei școli profesionale, vor primi o alocație de stat majorată, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, document ce se aplică din luna februarie, potrivit avocatnet.ro.

Având în vedere faptul că majorarea alocațiilor se aplică "începând cu drepturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019", iar bugetul pe 2019 a fost oficializat vineri, copiii și tinerii din țara noastră vor primi sumele majorate de luna viitoare, respectiv din aprilie 2019.

Astfel, începând de la 1 aprilie, alocațiile copiilor de până la doi ani se vor majora de la 200 de lei, cât este valoarea lor în prezent, la 300 de lei pe lună, iar copiii cu vârsta de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, față de cei 84 de lei pe care îi primesc în prezent. De asemenea, tot 300 de lei vor primi și copiii sau tinerii cu handicap cu vârsta de până la 18 ani.

Video. A lovit cu mașina un om și s-a întors în bar să mai bea un pahar. Șoferița din Târgu-Jiu n-a putut vorbi din cauz... Simulare Bac 2019 Limba Maternă, clasa a XI-a. Vezi ce subiecte au picat și bareme de corectare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x