Antena Căutare

Alocațiile majorate ale copiilor, în pericol? Ce s-ar putea întâmpla

Majorarea alocațiilor copiilor din România ar fi în pericol, după ce ordonanţa de urgenţă privind creșterea acestora a fost adoptată marţi de Guvern.

Majorarea alocațiilor copiilor din România ar fi în pericol, după ce ordonanţa de urgenţă privind creșterea acestora a fost adoptată marţi de Guvern.

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, pentru a putea plăti aceste alocații majorate este nevoie ca preşedintele României să promulge Legea bugetului de stat.

„Ca urmare a deciziei Parlamentului României de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat prin Legea bugetului pe 2019, Ministerul Muncii a întocmit proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care a fost aprobat ieri (marţi) în Guvern. Prin acest proiect am modificat Legea 61/1993 şi legea 448/2006. Ordonanţa a fost adoptată dar, pentru a putea face plata alocaţiilor, avem nevoie ca domnul preşedinte să promulge legea bugetului de stat”, a spus ministrul.

„Totuşi, pentru a nu ajunge să fim puşi în imposibilitatea de a aplica această Ordonanţa şi pentru a nu încălca Legea finanţelor publice, am modificat Ordonanţa pe articolul II şi am spus că va intra în vigoare începând cu drepturile aferente datei de 1 a lunii următoare celei la care se promulga Legea bugetului de stat. Este aşadar decizia domnului preşedinte dacă promulgă sau nu bugetul", a adăugat Marius Budăi.

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, a anunţat miercuri că şeful statului urmează să ia o decizie cu privire la legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale, pe care o va anunţa public în zilele următoare.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României a adăugat că șeful statului consideră că proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltării şi progresului României.

„Preşedintele României urmează să ia o decizie în privinţa Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, pe care o va anunţa public în zilele următoare", a spus Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Șocant! I-au spus să mai facă un copil, căci băiețelul cu autism pe care îl avea nu o va ajuta cu nimic, ba mai mult va ... ANAF trimite înștiințări ridicole! Sumele pentru care pune popriri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x