Antena Căutare

Alte două cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, confirmate cu coronavirus

Încă două cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au fost confirmate, marţi, cu coronavirus, fiind vorba despre un medic de la Secţia ORL, care s-a simţit rău şi a ajuns la Spitalul "Victor Babeş", şi de o infirmieră de la Secţia Boli Interne care la testarea de săptămâna trecută a avut rezultat negativ.

O infirmieră, în vârstă de 55 de ani, care la testarea de săptămâna trecută a avut rezultat negativ a fost retestată luni, după ce a început să prezinte simptome uşoare, iar rezultatul a fost pozitiv. Ea a fost internată în spitalul suport de la Râmnicu Sărat, iar reprezentanţii DSP au decis retestarea personalului medical şi a pacienţilor din Secţia de Boli Interne.

"Ea a fost testată iniţial, rezultatul a fost negativ, dar apoi a devenit uşor simptomatică, am reluat testarea şi a devenit pozitivă, astfel că s-a impus internarea ei. Am revenit cu anchetele la nivelul Secţiei de Boli Interne unde personalul a fost reinvestigat şi pacienţii retestaţi. Au fost retestati 24 de pacienţi şi 16 cadre medicale”, a precizat medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău.

De asemenea, specialiştii DSP care au prelevat teste marţi dimineaţă în Secţia Boli Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au decis mutarea pacienţilor în Secţia de Nutriţie, situată la acelaşi etaj, pentru realizarea unei dezinfecţii terminale în secţia unde a fost descoperit noul caz.

Un alt caz raportat marţi a fost confirmat luni seară de către Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, acolo unde un medicul ORL buzoian a mers pentru că se simţea rău. Cel de-al treilea medic ORL al Spitalului Judeţean Buzău s-a aflat în concediu în ultima perioadă, însă este soţia unui medic ginecolog de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat care a fost confirmat duminică cu Covid-19. Pentru că se simţea rău, femeia a mers luni la Spitalul "Victor Babeş" unde i-au fost recoltate probe pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Astfel, trei din cei 4 medici ai Secţiei ORL din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au fost confirmaţi cu Covid-19 şi nu îşi mai pot desfăşura activitatea. Secţia ORL a Spitalului Judeţean Buzău este deservită acum de un singur medic specialist, care este şi şeful secţiei.

În afară de cele două cadre medicale, judeţul Buzău a raportat, marţi, alte două îmbolnăviri cu Covid-19. Este vorba despre doi bărbaţi de 53 şi 64 de ani, simptomatici, care s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi au fost izolaţi în spaţiile special amenajate până la confirmarea bolii.

Astfel, de la începutul epidemiei, Buzăul înregistrează 164 de cazuri de Covid-19, din care 55 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, în judeţul Buzău sunt 54 de persoane în carantină instituţionalizată, iar alte 1.644 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Sursa : news.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi spune că decesul asistentei medicale din Botoşani ar fi survenit pe fondul... „Învierea 2.0”, în această noapte! IPS Teodosie va împărți, din nou, lumină credincioșilor. BOR, reacție vehementă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x